Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.115

PB  Blog  Hjemmeside

Ny teknik på Sporskiftet

Nogle af jer har opdaget det - andre har det til gode - men det er rigtigt nok: Der er sket en større opgradering af Sporskiftet indenfor den seneste uges tid.

Mere præcist skete den store opdatering onsdag aften i sidste uge: Sporskiftet var i princippet i vedligeholdelsestilstand i en times tid, men allerede efter tre kvarter kunne jeg se, at brugerne begyndte at vælte ind igen. Mens der var lukket, skiftede jeg fra en server til en anden, fra en Internet-udbyder til en anden, og fra en adresse til en anden. Jeg havde testet meget inden det store skifte, men ikke alt - og det bider som sædvanligt... Det er imidlertid vilkårene, når et site som Sporskiftet skal drives på hobbyplan.

Der er mange gode grunde til, at onsdag var den rette dag: Men for jer stakkels brugere føltes det nok ikke så rigtigt, for jeg havde desværre ikke mulighed for at følge meget op på følgeproblemerne i dagene umiddelbart efter: Jeg var optaget af andre gøremål og først og fremmest ikke hjemme - men jeg har ikke lyst til at fortælle på et offentligt forum, at jeg ikke er hjemme, så derfor radiotavsheden. Nu er jeg imidlertid tilbage på pinden, og jeg er hjemme det meste af påsken, så der er ingen grund til at udnytte situationen - og jeg får forhåbentligt tid til at pusle det hele på plads igen.

Nogle af jer har spurgt ind til ændringerne - og fremfor at skulle give de samme svar i mange forskellige tråde, har jeg lavet denne tråd til dem, der har lyst til at debattere de nye løsninger.

For mit vedkommende er der sket det dejlige, at jeg har fået nyt job - og det nye job handler næsten kun om Drupal. De af jer, der er interesserede i teknikken, vil nok vide, at Sporskiftet er lavet netop i Drupal, og jeg er meget glad for systemet; så for mit vedkommende er det en stor drøm, der er gået i opfyldelse, når jeg nu kan arbejde fuldtids med systemet. I forhold til Sporskiftet kommer det også til at betyde, at jeg får mere rutine og dermed også lettere ved at lave en masse af de tilretninger, det trænger til. I første omgang har jeg kastet mig over performance, og jeg tillader mig at tro, der er sket et og andet på dette punkt: Sporskiftet er ihvertfald blevet meget hurtigere, når jeg selv bruger det - og jeg håber, det også gælder for de fleste andre.

En væsentlig ting i denne forbindelse er, at jeg har omlagt mit lille hosting-firma: Jeg har definitivt opgivet TDC, så de er nu røget ud som leverandør - og jeg har indtil videre koblet Sporskiftet på mit hjemmenetværk. Det er i den forbindelse lidt tankevækkende, at jeg er gået fra en 2/2 MB forbindelse til en 40/40 MB, der kun koster omkring 20% af den gamle - og forbindelsen er ikke blot hurtigere, den er også langt, langt mere stabil. Til gengæld har jeg så også måttet gå fra 64 IP adresser til blot 1 - og det giver naturligvis andre udfordringer. Når nu alt det fine er sagt, skal det også bemærkes, at selvom forbindelsen fra Dansk Kabel-TV sælges som 40/40, har jeg aldrig været i stand til at opnå mere end 25 MB i upload; og Dansk Kabel-TV er jo desværre et TDC selskab, så dels har jeg endnu ikke fået indfriet min ambition om at blive helt TDC-fri, dels skal man jo nok ikke forvente, at træerne vokser ind i himmelen...

Før jeg kaster mig ud i det følgende, skal jeg nok fortælle følgende: Sporskiftet er for mig et hobbyprojekt - men hobbyen er ikke kun modeljernbane - der er også tale om en hobby, der handler om IT. Jeg plejer at kalde mit lille hostingfirma "min kontinuerte efteruddannelse", og det har jo bl.a. ført til et nyt job med spændende Drupal udfordringer. Det er også vigtigt for mig, at jeg har fuld adgang til hele den server, Sporskiftet kører på - og derfor har jeg gennem årene måttet afslå en række fine tilbud om at hoste Sporskiftet - når jeg ikke frit kan installere al den software, jeg har lyst til, kan jeg ikke lege, og så forsvinder motiveringen for at drive Sporskiftet. Desværre har der ikke været nogen tilbud i retning af "Kom bare og stil din server op på min gigabit-forbindelse", så for at holde det indenfor nogle økonomiske rammer, hvor jeg kan være med, har jeg været henvist til andre løsninger.

Så - selvom I stakkels brugere gennem årene har været udsat for adskillige eksperimenter, kan jeg desværre ikke love, det er slut: Jeg leger fortsat videre og bruger Sporskiftet som en fuld-skala sandkasse. Det er vilkårene, og en af grundene til, at jeg stiller denne service gratis til rådighed.

Hardwaremæssigt har jeg ledt efter alternative løsninger, da jeg nu har flyttet en del af serverparken ind i privaten: Det var ikke mindst vigtigt, at det ikke larmer for meget. Jeg har i et stykke tid overvejet en Shuttle computer - og da de netop har sendt en ny model på markedet med to Ethernet forbindelser, endte det med at blive sådan en. Den har fået en Intel Core i7 CPU - fire kerner med otte tråde - og 32 GB RAM. Basis systemet kører på to SSD diske i RAID 1. Via NFS ligger selve Sporskiftet på en Qnap NAS server - og indtil videre er jeg ret godt tilfreds; men Shuttle maskinen har mulighed for at installere en enkelt mSATA disk, og lige nu overvejer jeg at købe en 256 GB mSATA til driften - og så lave backup af det hele over på Qnap'en via rsync. På længere sigt kunne jeg nok godt finde på at fordoble Shuttle maskinen, og så sætte dem i cluster med Corosync og Pacemaker. Overkill for Sporskiftet - men herligt legetøj til min IT hobby!

På software-siden er jeg lidt mere udfordret - for her har jeg lavet en løsning, jeg ikke nødvendigvis synes om.

Det første skifte har jeg det meget godt med: Som gammel Novell-mand kastede jeg mig over SuSE Linux, og mine løsninger har længe kørt på openSuSE. Det er fortsat en distribution, jeg godt kan lide - men årene har lært mig, at det nok ikke er den bedste til serverbrug, selvom den er dejlig på desktopsiden. Så jeg har gjort, som man gør på mit nye job, og skiftet til Debian - den nye Shuttle kører Debian i stedet for SuSE. Tiden må vise om jeg fortryder det - Debian er stabil og troværdig, men ikke nær så brugervenlig som SuSE. Uanset hvad står jeg fuldt og helt ved denne beslutning.

Lidt mere kontroversielt er den næste: Da enhver kan google mig og finde min LinkedIn profil, kan jeg jo lige så godt fortælle, at jeg har fået job hos DBC - Dansk BiblioteksCenter. Og jeg skal være med til at lave en løsning, der kan håndtere en dynamisk Drupal-installation hos stort set alle danske kommunebiblioteker - den hostes hos DBC, og det er derfor vores ansvar at sørge for, at det hele kører hele tiden. Der er mange udfordringer i den opgave - og det er spændende. Selvom jeg ikke har været der så længe, har jeg allerede lært temmelig meget om søge-teknologi, så det kommer nok heller ikke til at vare længe, før Sporskiftet får en meget, meget bedre søgefunktion: bibliotek.dk - og de nye Drupal sites, der kommer hos kommunerne - kører alle Drupal ovenpå Apache Solr - og det skal også prøves på Sporskiftet. Her er nok et argument for, at jeg ikke bare kan køre Sporskiftet på et Drupal webhotel - Solr kører Java, så med mindre jeg vil betale for adskillige "hoteller", er jeg afhængig af, at jeg kan installere Java-programmer på min PHP server - og det tillader de færreste webhoteller.

Nå, men de mange nye kommunale Drupal-sites skal hostes via et Drupal projekt, der hedder Ægir: Af hensyn til de mange fremmedsprogede staves det normalt Aegir, men meningen er god nok! Jeg er endnu ikke overbevist om kvaliteterne - men for at lære og kunne passe mit nye job, kører Sporskiftet nu under Ægir kontrol. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de fleste af de problemer, mange af jer har oplevet siden flytningen i onsdags, skyldes netop Ægir: Systemet giver mange fordele, herunder en temmeligt paranoid tilgang til sikkerhed - men det har vist sig, at det kun kan håndtere sikkerhedsopsætningen for de mere almindelige Drupal-moduler - hvis man bruger moduler udover de få godkendte, kan man hurtigt komme i problemer. Det betyder desværre også, at der lige i øjeblikket ikke er nogen, der kan uploade billeder; jeg håber ikke, jeg behøver fortælle, at der arbejdes på sagen.

Ægir kræver en stram disciplin - og det er jeg sådan set tilhænger af: Det er på den måde, man holder sikkerheden oppe; men min fornemmelse indtil nu er, at Ægir har lavet så stram en sikkerhedsprofil, at der er alt, alt for meget, der ikke fungerer. På den anden side: Hvis jeg kan få det til at virke, vil det til gengæld give en masse andre fordele i forhold til hurtigere opdateringer og mindre arbejdsindsats for at holde Sporskiftet i luften. Skulle der være nogen, der er interesserede i denne meget specielle disciplin, indgår jeg gerne i en dialog.

Og så endeligt Drupal: Det er en beslutning, jeg på ingen måde fortryder. Jeg har desværre ikke haft så megen tid til at arbejde med det, som jeg havde håbet på - men på det punkt kommer der nok til at ske temmeligt meget med mit nye job. Efter min mening er det fortsat et genialt system, selvom jeg nok også må give de skeptikere ret, der siger, at Drupal ikke er et CMS - det er et udviklermiljø. Jeg har tidligere argumenteret med, at samtlige webløsninger hos Det Berlingske Hus kører på Drupal, det samme gælder dagbladet Information - og Det Hvide Hus i Washington - men jeg kan nu tilføje, at også f.eks. næsten hele Århus Kommune er på vej i denne retning - de havde regnet ud, hvor meget de kunne spare ved at opsige deres Microsoft-licenser - så om nogle få år vil nok både Århus såvel som mange andre kommuner og næsten alle danske biblioteker køre Drupal. Jeg har også kendskab til rigtigt mange andre, der er på vej i denne retning - så jeg vil gerne sige velkommen til de mange, der gerne vil spare Microsoft-skatten og endda få et bedre system - velkommen til Drupal!

For de, der har hængt ved så langt - I har sikkert en del indvendinger - lad os få en god debat.

__________________

MVH
Lars

Like 5 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Jeg har ingen indvendinger :-)  - sporskiftet kører hurtigere og mere stabilt nu - fint nok og tak dit arbejde!

Venlig hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 1 kan lide
Top

Picture

Lars

Indlæg: 538

PB  Hjemmeside

Hej Lars

jeg er enig med Lars

det kører meget hurtigere nu og virker helt stabilt

__________________

mvh
Lars
http://www.skala-n.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

condor-9

Odense C

Indlæg: 281

PB

Så var det ikke helt forkert antaget at du havde skiftet forbindelsen over på en 40/40 Mbit/s forbindelse fra Dansk KabelTV.. I forhold til at du har en Qnap NAS inde i billedet, kan jeg ikke se at der skulle være udfordringer med det. Jeg hoster og udvikler selv på en Qnap NAS, og har aldrig haft problemer med det..

Jeg undre mig dog over en ting, og det er at du ikke har ændret din CNAME, så man stadig kan tilgå sporskiftet uden www. Er der en speciel årsag til det?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.115

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Thomas.

40/40 - er du TDC ansat? Jeg oplever ihvertfald ikke den hastighed...

condor-9 skrev:
I forhold til at du har en Qnap NAS inde i billedet, kan jeg ikke se at der skulle være udfordringer med det. Jeg hoster og udvikler selv på en Qnap NAS, og har aldrig haft problemer med det..[/qnap]

Fedest - Qnap'en rebooter umotiveret ind imellem - hvis du kan hjælpe mig til at undgå det, ville jeg blive meget glad.

{quote]Jeg undre mig dog over en ting, og det er at du ikke har ændret din CNAME, så man stadig kan tilgå sporskiftet uden www. Er der en speciel årsag til det?

Ja - manglende tid. Jeg kommer fra en linie med 64 IP-adresser, og dem fik jeg bl.a. fra RIPE, fordi jeg implementerede mine web-hoteller med WebDAV: Den protokol er langt mere sikker end FTP - men kan desværre ikke køre på en shared IP. Det erkendte RIPE også, og jeg fik mine IP adresser.

Det tager tid at omlægge de mange IP adresser, og meget er i luften endnu: Herunder mail for Sporskiftet og DNS for ind- og udgående mail. Jeg kunne sikkert have håndteret det mere elegant - men lige nu er jeg nødt til at holde de gamle adresser i luften, indtil jeg har fået omlagt det hele.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

condor-9

Odense C

Indlæg: 281

PB

Lars Skjærlund skrev:

Da' Thomas.

40/40 - er du TDC ansat? Jeg oplever ihvertfald ikke den hastighed...

condor-9 skrev:
I forhold til at du har en Qnap NAS inde i billedet, kan jeg ikke se at der skulle være udfordringer med det. Jeg hoster og udvikler selv på en Qnap NAS, og har aldrig haft problemer med det..[/qnap]

Fedest - Qnap'en rebooter umotiveret ind imellem - hvis du kan hjælpe mig til at undgå det, ville jeg blive meget glad.

{quote]Jeg undre mig dog over en ting, og det er at du ikke har ændret din CNAME, så man stadig kan tilgå sporskiftet uden www. Er der en speciel årsag til det?

Ja - manglende tid. Jeg kommer fra en linie med 64 IP-adresser, og dem fik jeg bl.a. fra RIPE, fordi jeg implementerede mine web-hoteller med WebDAV: Den protokol er langt mere sikker end FTP - men kan desværre ikke køre på en shared IP. Det erkendte RIPE også, og jeg fik mine IP adresser.

Det tager tid at omlægge de mange IP adresser, og meget er i luften endnu: Herunder mail for Sporskiftet og DNS for ind- og udgående mail. Jeg kunne sikkert have håndteret det mere elegant - men lige nu er jeg nødt til at holde de gamle adresser i luften, indtil jeg har fået omlagt det hele.

 

Jeg er godt nok ansat i TDC Erhvervscenter (Som ikke er ejet af TDC), men har ikke adgang til at slå sådan noget op. Jeg testede blot downloadhastigheden fra hjemmesiden, hvor jeg opnåede hvad der svarede til ca. 36Mbit/s, og så lavede jeg lidt research i dit område. Wink Når du kører via en KableTV forbindelse, kan man ikke altid regne med at få den hastighed som man bestiller. Det kommer meget an på dæmpning og støj i kablet, og ligeledes hvor mange der er online samtidig. Men jeg formoder at du kender til teknikken bag internet på et KabelTV netværk? Smile

Jeg har selv 50/10 via min TV udbyder, og den kører ret tæt på 50/10. Hvis jeg booster forbindelsen til 100/20, så opnår jeg heller ikke 20 Mbit/s i upload. Der ligger den typisk på omkring 15-17Mbit/s, og det er med stor sandsynlighed på grund af at kablet er for dårligt.

Jeg har endnu ikke oplevet at min Qnap har rebootet af sig selv. Jeg mener jeg har været oppe på en oppetid på over 365 dage, og lige nu ligger den på 92, højest sandsynligt fordi jeg har haft den genstartet eller slukket. Kan du ikke se i logfilen hvorfor den har bootet af sig selv?

I forhold til med og uden www, er det meget nemt blot at lave en A Record, hvor du har sporskiftet.dk pejende på din IP Adresse, under CNAME tilføjer du så en *.sporskiftet som host som pejer på sporskiftet.dk som CNAME. Sådan har jeg set mit eget op, og der er den ligeglad med om du går ind på siden med eller uden www. foran. Kan se at du bruger gratisdns (som jeg også gør), så det er en ændring som maks tager 2 minutter. Fordelen ved at gøre det på den måde, synes jeg, er at ligemeget hvad du skriver foran sporskiftet.dk, så vil den altid rute hen på www.sporskiftet.dk - selvfølgelig bortset fra hvis du har et subdomæne, så vil den peje derhen som du har defineret i din DNS opsætning.

På den måde kan jeg ikke se at det skulle påvirke noget af den gamle opsætning du kører med stadig, og du kan stadig oprette subdomæner som pejer andre steder hen..

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.115

PB  Blog  Hjemmeside

condor-9 skrev:
selvfølgelig bortset fra hvis du har et subdomæne, så vil den peje derhen som du har defineret i din DNS opsætning.

Men det er jo netop præcist hvad jeg har!

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

condor-9

Odense C

Indlæg: 281

PB

Det skal dog lige tilføjes, at jeg ikke bruger NFS på min NAS. Jeg bruger den indbyggede Apache server, så NAS'en fungerer som webserver direkte..

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

Thumbs up herfra, Lars! Og tillykke med dn nye drømme-ansættelse!

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 1 kan lide
Top

Picture

condor-9

Odense C

Indlæg: 281

PB

Lars Skjærlund skrev:

condor-9 skrev:
selvfølgelig bortset fra hvis du har et subdomæne, så vil den peje derhen som du har defineret i din DNS opsætning.

Men det er jo netop præcist hvad jeg har!

 

Alle mine subdomæner er defineret som A Records, hvor de pejer direkte hen på den IP Adresse som min NAS er koblet op på. Som A Record til min hjemmeside, har jeg ikke angivet www. foran, men blot domænet, og det pejer så på IP Adressen på mit webhotel. Som CNAME, har jeg angivet en *. til domænet. Er det sådan du har sat dit op? Ellers forstår jeg det ikke helt.

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Poul

Indlæg: 129

PB

Hej Lars

Ved hvad der er galt, men hver gang jeg åbner

Sporskiftet skal jeg logge mig ind, det skulle

jeg ikke tidligere.

Med venlig hilsen

Poul

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

 halløj

samme her : skal loge inde nu hver gang ???

 

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Hej skal også logge ind hver gang. Plus har de sidste 3 dage prøvet at uploade billeder til min blog. Hver gang skriver den "Error while uploading file." Har prøvet ca 10 gange og med forskellige billeder.

MVH Tommy Smile

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

Tommy Ø skrev:

1)Hej skal også logge ind hver gang.
2) Plus har de sidste 3 dage prøvet at uploade billeder til min blog. Hver gang skriver den "Error while uploading file." Har prøvet ca 10 gange og med forskellige billeder.


add 1) samme her. - men er det til gene.
add 2) lav en flicr, picasa el.l. konto og indsæt billederne vha. deres URL

Like 0 kan lide
Top

Picture

h087

togtosse

Græsted

Indlæg: 1.903

PB  Blog

hej

 

prøve

Billede

 

no problem med upload direkte

 

og skal heller ikke logge ind hvergang - er altid på når der klikkes på ikonet for sporskiftet

 

mvh

henning h087

__________________

med venlig hilsen

henning h087 - togunivers 1:1 i 1:87 - h087@hotmail.dk + Rundremisen-forum/Rundremisen-arkiv, MjKf h087.dk

det vigtigste i at vide - er at vide -  hvad man ikke ved

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.614

PB

Log in ....

For mig er der forskel mellem:

  • PC med Win XP - fra begyndelsen hver gang / både navn og kode
  • PC med Win 7 - her behøver jeg kun at at begynde med navn og det kommer, men koden er ver gang
  • IPad - her er begge synlig og skal blot bekræftes

Det vil nu være lettest med direkte .....

 

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.115

PB  Blog  Hjemmeside

Login problemerne skulle nu være klaret: Ægir serveren havde naturligvis pillet ved sikkerhedsopsætningen, men fremfor at pille ved Ægir for at genskabe de tidligere indstillinger, har jeg valgt at installere et nyt modul, der giver mulighed for at sætte det velkendte flueben ved "Husk mig", når man logger ind. Modulet er indstillet til at huske 30 dage frem, hvorefter det kræver nyt login.

Samtidigt har modulet nogle nye sikkerhedsfunktioner, så man ikke kan komme ind på sin brugeropsætning - hvor man jo kan skifte password - med et gammelt login. Går man herind, skal man bekræfte sit login - det er ikke en fejl, det er en sikkerhedsfeature. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.614

PB

Login virker fint på begge systemmer - så Tak

Og endda med en velkomst hilsen .....

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

nimbussen

Tekniker

Indlæg: 168

PB

Hej Lars.

 

Först tillykke med de ti år, og det nye job.

En masse teknisk som jeg ikke ved noget om, men som jeg läser det bliver Sporskiftet bedre i fremtiden.

Jeg er en af dem som altid har väret meget tilfreds, med det arbejde du har lagt i at vi andre kan udveksle ting herinde.

 

Jeg ser frem til et endnu bedre Sporskiftet Smile

 

Held og lykke i det nye job, ikke dårligt at få drömmejobbet Smile

 

Mvh.

Finn

__________________

Spor N, tysk epoke 3

Digitalt med DCC hjemme, og i klubben.

Snuser lidt til spor 0

Like 0 kan lide
Top

Picture

angatyr

Blistrup

Indlæg: 35

PB

Hej Lars,

Til lykke med dit nye legetøj. Desværre ophørte RSS feedet med at virke for ikke så længe siden. Mon ikke det hænger sammen med opdateringen.....

Hvad er udsigten til at få det til at virke igen?

mvh

Henrik

__________________

Morituri te salutant
/henrik

Like 0 kan lide
Top

Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

Hej webmaster Først stort tillykke med drømmejobbet. Det er svært og beskrive glæden ved at få sådan et ønske opfyldt. Jeg har ikke haft problemervmed at logge ind på noget tidspunkt. Har heller ikke lagt mærke til de ændringer du beskriver, men det skyldes nog min hastighed !? Jeg har også venner mig til det layout sporskiftet har I dag, i forhold til da jeg meldte mig ind i '06, med det sorte layout. Jeg er en tilfreds bruger !!! Mit eneste ønske er år resten af brugerne i fremtiden vil være flittige til at dele erfaringer om teknikker, og gøre uden det lyder bedrevidende. Opfordringen givet til alle i en positiv tanke... Jeg glæder mig til fortsat at følge debatter herinde, og give mine indput. Jesper
__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.