Picture

DMJU

Indlæg: 63

PB  Hjemmeside

Åben hus arrangement d. 15. nov. "Modeljernbanens Dag"

Modeltog bliver luftet

Gesten Fritidscenter danner søndag rammen om en modeltogsudstilling med flere hundrede meter skinner

GESTEN: Søndag 15. november bliver der rig lejlighed til et besøg i modeltogsverdenen, når hallen ved Gesten Fritidscenter er fyldt op med masser af modeltog i størrelsen H0 – h nul – der svarer til størrelsesforholdet 1:87.

Det er Modulsammenslutningen med klublokaler i Vejen, der er klar til at lufte masser af tog, vogne og moduler.

- Vi har tidligere udstillet vores moduler i festsalen på Østerbyskolen i Vejen, men efterhånden kneb det med pladsen. Derfor har vi valgt at leje hallen, så vi kan få plads til alle vores moduler, fortæller formanden, Leif Christensen.

 

Masser af kørsel 

Ved at bygge anlæg i moduler er det netop muligt at transportere anlæggene og samle dem i Gesten. Et medlem behøver kun at have et enkelt modul for at kunne samle dem med de øvrige moduler og dermed få togene til at køre på anlæggene.

Ved udstillingen har Modulsammenslutningens medlemmer delt modulerne i to, hvor den ene del gælder det amerikanske, mens den anden del kører primært dansk. Den lokale klub bliver dog ikke alene om at køre i Gesten.

- Vi har inviteret Sønderjysk Modul Køre Selskab fra Sønderborg til at komme, så samlet bliver der vidt forskellige anlæg at se på og beundre, og der vil blive masser af kørsel, lover Leif Christensen.

 

Byggeri i timevis

Det er lidt forskelligt, hvordan modulerne er bygget op, men en stor del bygges i kasser på 60 x 120 cm, og så er det ellers op til »bygherren« at finde ud af, hvordan de skal udsmykkes med bygninger og landskaber, men det primære er at lave moduler, der minder om det, vi oplever ude i naturen.

- Vi vil have moduler med, der er færdige, men der vil også være moduler, hvor vores medlemmer er i gang med byggeriet og derfor ikke færdige, når vi kører i Gesten. Det vil vise lidt om, hvor mange timer det tager at komme fra en kasse med en tom plade til et færdigt modul, noterer Leif Christensen.

Udstillingen i Gesten vil være åben søndag i tidsrummet 10-15, hvor der vil være lejlighed til at gå på opdagelse blandt modulerne og få en snak med de »togfolk«, der er klar til en snak om tog i al almindelighed, men modeltog i særdeleshed.

Efterfølgende vil det også være muligt at besøge klubben i kælderen i Vejen hver tirsdag, hvis nogen har – eller får – interesse for hobbyen, der samler flere og flere. 

Søndag 15. november bliver der rig lejlighed til at se modeltog i Gesten Fritidscenter, Bækkevej 9 A, 6621 GESTEN. 

For yderlige informationer.

Formand Modulsammenslutningen Leif Christensen.

Tlf.: 40 53 96 19

www.LLN-Press.dk

 

Like 0 kan lide
Top