Bopæl

Jeg ved godt emnet har været diskuteret flere gange.

Men:

Det vil være rart, hvis mine ærede medbrugere af Sporskiftet ville tilføje opslysninger om deres bopæl til deres profil. Det behøver ikke at være hjemby, landsdel vil være fint.  

Jeg er godt klar over, at det ikke er smart at reklamerer med sin fulde adresse, på den anden side tror jeg ikke, at Sporskiftet er indbrudstyvenes foretrukne forum. 

Med hensyn til salg,er det som regel ingen hemmelighed , hvor folk bor, når varerne samtidig er sat i Den Blå Avis, QXL og lignende.

Kraftig kritik af indlægget modtages med kyshånd.

 

__________________

Med toglig hilsen

Jeppe

Märklinist, CS2 Tysk epoke II,III og IV.

Næst efter Kjønsdriften er af de menneskelige Drifter Jernbanedriften den, der sætter de fleste Lidenskaber i Bevægelse. (Landstingsmand J.K. Lauridsen ca. 1890).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jaco

Give

Indlæg: 77

PB

Ærede Jeppe,

Jeg vil godt tilføje min bopæl til min profil, hvis det betyder så meget for dig  Wink, men hvor i min konto kan jeg indtaste det? Skal jeg sætte det under "beskæftigelse".? Tror du ikke mange har undladet at angive deres bopæl bare fordi, der er ikke noget sted i kontooplysningerne, man bedes udfylde det?

Eller er det bare mig det er en digibet?

__________________

Hilsen, Jaco

System : 2-skinne h0, piko digital/selvbyg pulsbreddestyring/LokMaus2

Materiel: primært dansk og hollandsk, epoke IV-V "pre-Raillion" 

Mellem af DHL (Dansk-Hollandske Laminatkører)

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 1.084

PB  Blog  Hjemmeside

Under konto / lokation kan du skrive post nr. By mm. Mvh. Ole Vedel
Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.870

PB  Blog  Hjemmeside

Ja, Ole har ret: Gå ind på "Min konto" via menuen i venstre spalte, klik på fanebladet "Redigér" og gå lidt ned på siden: Her finder man ordet "Lokation" markeret med rødt, fordi det er en link. Klik på ordet, og der folder sig et nyt felt ud, hvor man kan indtaste så meget - eller så lidt - af sin adresse, som man ønsker.

Man bliver ikke spurgt under oprettelse, for det skal være helt og aldeles frivilligt, om man ønsker at oplyse sin lokation.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Og det skal forsætte med at forblive frivilligt tak. De folk der skal bruge ens lokation kan spørge om den og få den hvis det er relevant Smile Men hvorfor finder du det smart? Altså hvad kan du bruge det til??
__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

tossetog

Døgenigt

Farum

Indlæg: 76

PB  Blog

Du har da fuldstændig ret. 

Man kaster ikke sine personlige oplysninger i grams.

Især ikke i et offentligt forum.

 

 

 

 

 

 

 

__________________

Med toglig hilsen

Jeppe

Märklinist, CS2 Tysk epoke II,III og IV.

Næst efter Kjønsdriften er af de menneskelige Drifter Jernbanedriften den, der sætter de fleste Lidenskaber i Bevægelse. (Landstingsmand J.K. Lauridsen ca. 1890).

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.335

PB

Altså : Hvordan kan man være nervøs for, at berette hvilken landsdel, man bor i ?

For vi, der ikke tror så meget på konspirations-teorier, kan man skam også strække sig til post-nr. og bynavn. (Bor i mindre købstad) Wink

 

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Kan ikke se hvad det vedkommer andre folk hvor man bor.  Altså det er et internetforum så man kan logge på verden over så hvor folk bor er for mig ikke relevant.  Det kan man tage over en privatbesked hvis det er relevant. Altså hvad dælen vil folk med den oplysning??

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.319

PB

Der er meget skriveriet, hvor man blot ved at se / vise det, kunne løse flere problemer

Og her ville adressen hjælpe

Så det er grunden til, at jeg har skrevet Herning, og mon ikke, der er meget andet end modeltog i et hjem, der er lettere at stjæle og afsætte.

Det kunne også være befordrende for mere personlig kontakt og det kunne måske også hjælpe lidt "tonen" ......

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 2 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

bygger01 skrev:

Der er meget skriveriet, hvor man blot ved at se / vise det, kunne løse flere problemer

Og her ville adressen hjælpe

Så det er grunden til, at jeg har skrevet Herning, og mon ikke, der er meget andet end modeltog i et hjem, der er lettere at stjæle og afsætte.

Det kunne også være befordrende for mere personlig kontakt og det kunne måske også hjælpe lidt "tonen" ......

Forstår ikk lige hvad det er du mener men ja tvivler på tyverierne stiger fordi man skriver hvilken by eller landsdel man er fra. Men ser ikk hvad folk får ud af hvor jeg er fra.

 

 

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.870

PB  Blog  Hjemmeside

Min personlige mening er, at det er rart at vide, hvor folk kommer fra: Den præcise adresse interesserer mig normalt ikke, men når man er meget aktiv på et website som Sporskiftet, lærer man efterhånden folk at kende, og så synes jeg, det er rart at vide, hvor i verden de befinder sig. Det er sandsynligvis mest et udtryk for nysgerrighed, men jeg har nu da også mange gange brugt det med fordel: Det kan være praktisk at kende nogen i Lemvig, hvis man pludseligt skal på de kanter - eller har brug for information i lokalområdet. På den måde har jeg fået en meget fin samling af private fotos fra Thyborøn i 50erne og 60erne - uvurderligt for mine muligheder for at genskabe dette fascinerende samfund i model, men samtidigt også billeder af så privat karakter, at de nok aldrig ville finde vej til det offentlige Internet.

På den anden side har jeg også været med på Internettet "siden starten": Jeg kender alt til traditionerne for, at man skal have lov at være anonym, at man bruger et pseudonym, når man er online, og også traditionen for, at man bygger en alternativ personlighed, der ikke nødvendigvis harmonerer alt for meget med den fysiske hverdag. Det har jeg også respekt for - og kan så blot konstatere, at der er tale om modstridende interesser.

Personligt har jeg valgt at bruge mit fulde navn, når jeg er på Sporskiftet: Som Webmaster er der naturligvis gode grunde til det, men det er nu også noget, jeg altid prøver at gøre, når jeg opretter mig selv på steder, jeg godt vil være bekendt. Men jeg skrev prøver - og det er en del af årsagen til, at traditionen med pseudonymer på Internettet er opstået: Der er først i meget nyere tid, at udenlandske websites kan finde ud af at håndtere æ'et i mit efternavn. Før den tid var der problemer mellemrumstegnet mellem mit for- og efternavn. Endnu længere tilbage var der problemer med lange brugernavne - lagring og transmission var så dyr, at man blev opfordret til at bruge så korte navne som muligt.

Da jeg kom på Internettet, var der kun to muligheder for privatpersoner i Danmark: DKUUG og Uni-C. Jeg valgte det sidste, og jeg kunne selv vælge et brugernavn, blot det ikke var optaget af nogen andre; i mit tilfælde endte det med "larsskj", som jeg i høj grad har brugt som pseudonym lige siden. Kort tid efter kom der så mange på nettet, at man ikke længere kunne vælge selv, men i stedet fik tildelt et 12-cifret brugernummer. Når jeg handler på eBay og QXL er det under navnet "larsskj" - da jeg oprettede mig som bruger, kunne ingen af de to tjenester håndtere et fuldt navn, som jeg bruger her på Sporskiftet.

Hvorfor fortæller jeg alt det? Jo, al denne information kan alle, der kan finde ud af Google, skaffe på nogle få minutter. Jeg kunne derfor godt vælge at "holde den skjult", men det ville være omsonst, da alt og alle alligevel ville kunne finde den helt uden problemer. Et af mine bidrag til Open Source verdenen er et lille stykke sikkerhedssoftware til Linux - det følger med alle de store Linux-systemer, så hvis man gennemsøger en Linux harddisk efter mit navn, vil man hurtigt finde sammenkoblingen mellem "larsskj", "lars@skjaerlund.dk" og "Lars Skjærlund".

Det er klart, at der er en vis forskel her: Når man har mit navn, er man ret let at identificere - vi er ikke ret mange med det navn. Hed man i stedet "Niels Jensen", ville det være meget lettere at forsvinde i anonymiteten. Man kan jo altid prøve at google sit eget navn - det har jeg netop gjort, og det gav "ca. 73.800 hits" ifølge Google. Blandt de fem første kan jeg se, at jeg er aktiv på Facebook - jeg vil opfordre enhver til at checke min Facebook profil og se, hvor aktiv jeg er...

Med det navn, jeg har, vil alt og alle kunne finde mig på ingen tid - så jeg har lidt svært ved at se, hvorfor jeg skulle prøve at holde mig anonym?

Når det er sagt: Jeg respekterer fuldt ud folks ønsker om at være anonyme, og tit og ofte ville jeg ønske, at jeg selv kunne være det. Jeg ved en del om IT-sikkerhed - så måske det endda er lykkedes for mig?

__________________

MVH
Lars

Like 3 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.