Adresseændring på PIKO EB 3201 AC

Jeg har erhvervet en PIKO  model EB 3201(AC). En meget fin og velkørende model med stor trækkraft,som  lyder godt, men jeg kan ikke ændre dekoderadressen fra den medfødte adr. 3 til en ny. Jeg har har tidligere mestret denne operartion, da jeg havde den gamle Intellibox, men til Intellibox II rækker mine evner ikke   Sad

Lige meget hvor nøje jeg følger håndbogen, reagerer lokomotivet ikke på den nye adresse. For at sikre mig, at det ikke er maskinen som har fejl, har jeg også prøvet at ændre dekoderadresse på andre lok. med lige så lidt held.

Kan nogen hjælpe? 

 På forhånd tak Jens Sth 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 227

PB

Jeg kender ikke noget til Intellibox, men hvis du ikke kan ændre adresser på andre DCC lokomotiver, må der være noget galt i opsætningen - eller et andet sted. Min Piko EB 3201 AC registrerede sig automatisk med mxf på min CS3.

Like 0 kan lide
Top

Hej Jens
Lige den dumme først: Husk at have lok på "programmeringssporet"
Tryk Mode til du er i Programeringsmode.
Tryk Menu, så display viser "Decoder program."
Pil ned til du er på "DCC-Program."
Pil højre og du er i "Register-Program."
Pil højre og display viser "Reg Prog: Reg 1 = ____"
Pil højre så du står på ___ her skriver du den nye adresse.
Tryk Enter/Linje skift. Det skulle gerne være det.

De bedste hilsner
Fra Risten

__________________

I transition

Like 0 kan lide
Top

Picture

trainmad

Indlæg: 148

PB

Manden på risten skrev:

Hej Jens
Lige den dumme først: Husk at have lok på "programmeringssporet"
Tryk Mode til du er i Programeringsmode.
Tryk Menu, så display viser "Decoder program."
Pil ned til du er på "DCC-Program."
Pil højre og du er i "Register-Program."
Pil højre og display viser "Reg Prog: Reg 1 = ____"
Pil højre så du står på ___ her skriver du den nye adresse.
Tryk Enter/Linje skift. Det skulle gerne være det.

De bedste hilsner
Fra Risten

Hej 'Risten' og andre..

Det er meget fint det du beskriver der, men det er til IB l... På IB ll skal man 'bare' trykke 'mode' så vil der i v. menu være et pkt der hedder lok-adresse... 

Der indtaster man så adressen, og trykker prg...

Men jeg tror slet ikke det er der problemet ligger.

Har spørgeren husket prg-sporet??

Har spørgeren sat IB'en op til det rigtige format??

 

__________________

Mvh..

TrainMad..

Ps: Har DU kørt med DIT tog idag??

3-skinne epoke lll, dansk/tysk i det 'fiktive' Lauenburg. Cs1 RELOADED + 2 x Uhl. IB. WDP 2015.2
'Ein leben ohne MODELLBAU, ist defintiv möglich, aber ganz SINNLOS!!!'
Like 0 kan lide
Top

Jeg undskylder forstyrrelsen, troede ærlig talt jeg havde en IB II. Endnu et sted, hvor en forhenværende forhandler har snydt mig...

Fortsat held med fejlsøgningen
Fra Risten

__________________

I transition

Like 1 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.413

PB

Vordan kan en forhandler snyde dig til at tro du har købt en Intellibox II? 

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 1 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 589

PB  Hjemmeside

Et bud kunne være at det er en Intellibox I, der er opdateret til software version 2.x
Opdatering fra 1.x til 2.x var, så vidt jeg husker, ikke gratis.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 872

PB

Mikael skrev:

Et bud kunne være at det er en Intellibox I, der er opdateret til software version 2.x
Opdatering fra 1.x til 2.x var, så vidt jeg husker, ikke gratis.Enig, det er et godt bud og en måde hvor "2.x" pludselige bliver relevant for en Intellibox 1. 
Jeg mener at opgradering kostede penge for de allerførste, tidlige Intellibox 1, men var gratis (omend bøvlet) for dem med Intellibox 1 med IR-sensor (65050).

Jeg bruger selv stadig min 65050, egentlig stadig en udmærket central synes jeg - men sær drejeknapperne til hastighed er desværre ikke så robuste...
Jeg har købt en DAISY, en FRED og rigtig Fremo-FRED som supplement...

Mvh
Peter

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Tak for de gode bud på, hvorfor jeg har været så tåbelig at tro jeg havde en IB II, når det faktisk er en IB I.
kan være, vi skal oprette en ny tråd, hvis det skal diskuteres yderligere Smile

i denne tråd var det nok godt om Jens kom på banen med, om han er sikker på, at han har lok på programmeringssporet. Og hvis ja, laver en beskrivelse af præcis, hvad han gør, når han prøver at omkode lok-adresse.
så kan en af jer med forstand på IB II hjælpe ham videre, mens jeg ser til fra sidelinjen Smile

Fortsat god aften
Fra Risten

__________________

I transition

Like 0 kan lide
Top

Picture

TogSvendsen

Indlæg: 337

PB

Intellibox 1:

Billede

Intellibox 2:

Billede

Like 1 kan lide
Top

Picture

TogSvendsen

Indlæg: 337

PB

På en IBII (jf. manualen) er det noget i denne stil:

  1. Vælg "Mode"
  2. Vælg "Decoder Programming"
  3. Vælg "DCC" (eller Motorola alt efter hvad du kører) (forhåbentlig DCC)
  4. Vælg "CV Clear Text"
  5. Vælg "Read" (så udlæses værdierne)
  6. Vælg "Adresse"
  7. Angiv ny adresse
  8. Vælg "Program"
Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

Når nu modellen fra PIKO er udstyret med MFX dekoder i Motorola format, så er der vel ingen mulighed for at køre DCC ?

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Selvstændig med www.hrtopp.dk

Moderator

Indlæg: 2.036

PB  Hjemmeside

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

Hej Peter,

Hvis man så ønsker at benytte DCC funktionen i dekoderen, så man blandt kan give mere end 256 adresser, sætter man så eksempelvis sin Mobile Station til kun at køre DCC protokol og frakobler MFX + Motorola ? 

Mvh
Lasse

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

TogSvendsen

Indlæg: 337

PB

LasseSteen skrev:

Når nu modellen fra PIKO er udstyret med MFX dekoder i Motorola format, så er der vel ingen mulighed for at køre DCC ?

Selvfølgelig er det det, og når vi taler om en Intellibox der ikke supporterer mfx, så er det jo selvfølgelig muligt.

Du kan også slå mfx fra, og køre DCC, hvis du vil det. Det kan du i øvrigt også på en Märklin central.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Selvstændig med www.hrtopp.dk

Moderator

Indlæg: 2.036

PB  Hjemmeside

LasseSteen skrev:

Hej Peter,

Hvis man så ønsker at benytte DCC funktionen i dekoderen, så man blandt kan give mere end 256 adresser, sætter man så eksempelvis sin Mobile Station til kun at køre DCC protokol og frakobler MFX + Motorola ? 

Mvh
Lasse

 

Umiddelbart ja, men jeg har svært ved at se, at det skulle være en fordel at køre DCC på en MS2, som jo netop kan udnytte dekoderens mfx og automatiske mfx-tilmelding uden hensyntagen til adresser.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 227

PB

LasseSteen skrev:

Hvis man så ønsker at benytte DCC funktionen i dekoderen, så man blandt kan give mere end 256 adresser, sætter man så eksempelvis sin Mobile Station til kun at køre DCC protokol og frakobler MFX + Motorola ? 

Mvh
Lasse

Det plejer at stå i lokomotivets manual. Man skal ændre CV 50 for at slå forskellige protokoller fra (eller til). Hvis man vil slå mfx fra skal Mobile Stationen midlertidigt have slået mfx fra, og så kan man registrere lokomotivet som DCC og slå mfx fra i dekoderen. Jeg mener at have gjort det med et ESU lokomotiv, hvor man ville få flere funktioner med DCC end med mfx.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

pejft skrev:

Umiddelbart ja, men jeg har svært ved at se, at det skulle være en fordel at køre DCC på en MS2, som jo netop kan udnytte dekoderens mfx og automatiske mfx-tilmelding uden hensyntagen til adresser.

Hej Peter,

Jeg synes helt klart der er flere fordele ved at køre DCC protokol .  . også på en Mobile Station. Det foretrækker jeg ihvertfald helt klart selv på min MS2.

Jeg har ikke noget skidt at sige om MFX, men for mig er det ikke noget der bidrager synderligt med noget. Begrænsningen på 256 adresser er også en "torn i øjet" på mig. Det er nok egentlig mest dér, at "skoen trykker" for mig.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

Godsbanen skrev:

Det plejer at stå i lokomotivets manual. Man skal ændre CV 50 for at slå forskellige protokoller fra (eller til). Hvis man vil slå mfx fra skal Mobile Stationen midlertidigt have slået mfx fra, og så kan man registrere lokomotivet som DCC og slå mfx fra i dekoderen. Jeg mener at have gjort det med et ESU lokomotiv, hvor man ville få flere funktioner med DCC end med mfx.

 

Ah ja ok, på den måde. Det giver god mening. Tak for det 

(Og undskyld at jeg "hi-jackede" tråden en anelse)

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerR

Indlæg: 36

PB

LasseSteen skrev:

pejft skrev:

Umiddelbart ja, men jeg har svært ved at se, at det skulle være en fordel at køre DCC på en MS2, som jo netop kan udnytte dekoderens mfx og automatiske mfx-tilmelding uden hensyntagen til adresser.

Hej Peter,

Jeg synes helt klart der er flere fordele ved at køre DCC protokol .  . også på en Mobile Station. Det foretrækker jeg ihvertfald helt klart selv på min MS2.

Jeg har ikke noget skidt at sige om MFX, men for mig er det ikke noget der bidrager synderligt med noget. Begrænsningen på 256 adresser er også en "torn i øjet" på mig. Det er nok egentlig mest dér, at "skoen trykker" for mig.

 

LasseSteen skrev:

Jeg synes helt klart der er flere fordele ved at køre DCC protokol .  . også på en Mobile Station. Det foretrækker jeg ihvertfald helt klart selv på min MS2.

Jeg har ikke noget skidt at sige om MFX, men for mig er det ikke noget der bidrager synderligt med noget. Begrænsningen på 256 adresser er også en "torn i øjet" på mig. Det er nok egentlig mest dér, at "skoen trykker" for mig.

 

Når jeg læser din kommentar, så får jeg det indtryk at du mener at mfx protokollen har en begrænsning på 256 adresser, og det er bestemt ikke min opfattelse.

Jeg ser ingen grund til at fravælge mfx frem for DCC.

__________________

Mvh Per

 Marklin K/(C) skinner / Marklin CS3+ (60216) /CS2 (60214, 60215) / Marklin 60061/60101 /  60174 Booster / MS1 / MS2
Tilbehør :  7286 Drejeskive(analog)  Applikationer : Marklin Mobilstation (Android)

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.413

PB

Lasse, vornår er der kommet begrænsninger på 256 "adresser" på mfx?

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

ho greven

elektriker

Indlæg: 9

PB

Jeg har tidligere haft problemer med at programmere Mãrklin MFX dekoderens Cv på en IB1.

Jeg brugte derfor en Mãrklin 6021 til at programmere de relevante Cv.

Efterfølgende kunne jeg "køre" på IB1 som "Motorola ny " uden problemer.

Hilsen

Jørgen

Like 0 kan lide
Top

Picture

TogSvendsen

Indlæg: 337

PB

LasseSteen skrev:

Jeg synes helt klart der er flere fordele ved at køre DCC protokol .  . også på en Mobile Station. Det foretrækker jeg ihvertfald helt klart selv på min MS2.

Jeg har ikke noget skidt at sige om MFX, men for mig er det ikke noget der bidrager synderligt med noget. Begrænsningen på 256 adresser er også en "torn i øjet" på mig. Det er nok egentlig mest dér, at "skoen trykker" for mig.

Din viden er tydeligvis mangelfuld. Du blander tingene sammen. MFX er IKKE Motorola. MFX har ikke en begrænsning på 256 adresser.

Ved MFX skal du slet ikke bekymre dig om adresser, da dekoderen og centralen forhandler en adresse selv. Denne kan du ikke ændre, og du har heller ikke noget at bruge den til. Lokomotivets dekoder har et læsbart navn, som er det centralen viser dig. MFX har en begrænsing (om man vil kaldet det sådan) på 16.384 lokomotiver. Jeg mener DCC er "begrænset" til 9.999 lokomotiver. Så mon ikke det går i begge tilfælde.

MFX dekoderen ved hvilke funktioner den har, og melder dem til centralen, så du ikke skal huske hver gang hvad der er hvad. Informationen ligger i dekoderen og ikke i centralen. Sletter du lokomotivet og melder det til på en ny central, så ved centralen med det samme hvilke funktioner der er hvad, og tildeler dem et tilsvarende ikon. Både funktioner og dekoderens navn, samt andre informationer, flytter med lokomotivet.

Hvis jeg lægger et lok på hylden, så sletter jeg det som regel fra centralen, så det kun er mine aktuelle loks på banen jeg har i centralen. De kan jo altid bare stilles på sporet og meldes til igen, med alle deres indstillinger intakte.

MFX i sin seneste iteration supporterer op til 32 funktioner. 

De fleste dekodere i dag supporterer MFX, heriblandt LokPilot, Zimo og Uhlenbrock/PIKO. Både Zimo og Uhlenbrock/PIKO har "Fits MFX" logoet, så de er garanteret kompatible. Selv benytter jeg meget LokPilot, og den har måske ikke logoet, men det virker upåklageligt.

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

TogSvendsen skrev:

Din viden er tydeligvis mangelfuld. Du blander tingene sammen. MFX er IKKE Motorola. MFX har ikke en begrænsning på 256 adresser.

Ved MFX skal du slet ikke bekymre dig om adresser, da dekoderen og centralen forhandler en adresse selv. Denne kan du ikke ændre, og du har heller ikke noget at bruge den til. Lokomotivets dekoder har et læsbart navn, som er det centralen viser dig. MFX har en begrænsing (om man vil kaldet det sådan) på 16.384 lokomotiver. Jeg mener DCC er "begrænset" til 9.999 lokomotiver. Så mon ikke det går i begge tilfælde.

MFX dekoderen ved hvilke funktioner den har, og melder dem til centralen, så du ikke skal huske hver gang hvad der er hvad. Informationen ligger i dekoderen og ikke i centralen. Sletter du lokomotivet og melder det til på en ny central, så ved centralen med det samme hvilke funktioner der er hvad, og tildeler dem et tilsvarende ikon. Både funktioner og dekoderens navn, samt andre informationer, flytter med lokomotivet.

Hvis jeg lægger et lok på hylden, så sletter jeg det som regel fra centralen, så det kun er mine aktuelle loks på banen jeg har i centralen. De kan jo altid bare stilles på sporet og meldes til igen, med alle deres indstillinger intakte.

MFX i sin seneste iteration supporterer op til 32 funktioner. 

De fleste dekodere i dag supporterer MFX, heriblandt LokPilot, Zimo og Uhlenbrock/PIKO. Både Zimo og Uhlenbrock/PIKO har "Fits MFX" logoet, så de er garanteret kompatible. Selv benytter jeg meget LokPilot, og den har måske ikke logoet, men det virker upåklageligt.

Alt det her er jeg klar over Smile
Jeg gør faktisk præcis det samme som dig, når jeg lægger et MFX lok på hylden. Så sletter jeg det også fra min styreenhed fordi det jo helt automatisk melder sig selv næste gang jeg skal køre med det.

MEN gør jeg så et eller andet forkert på min Märklin Mobile Station 2, når samtlige af mine (MANGE) lokomotiver med MFX deokder kun kan gives en digital adresse fra 1til 256 ? 
Min Mobile Station 2 er sat op til at køre både MFX, Motorola og DCC. Så denne her begrænsning ligger ikke i,  at min Mobile Station kun kører Motorola protokol. 

Jeg oplever det her "problem" med kun 256 digital adresser på samtlige lokomotiver i samlingen, hvor der er indbygget MFX og der er alligevel en del.
Det er lokomotiver både fra Märklin, MCK, PIKO, ACME, LS Models med flere. Så derfor har jeg da selvfølgelig selv konkluderet, at begrænsningen med "kun" 256 digitale adresser lå i MFX funktionen, da flere af de her lokomotitver netop er udstyret med multiprotokol dekodere + MFX.

Hvis der én der kan fortælle mig, hvordan jeg får muligheden for at ændre dette på min MS2, så er jeg da meget interesseret i at høre løsningen.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

mikkelwf

Indlæg: 21

PB

LasseSteen skrev:

TogSvendsen skrev:

Din viden er tydeligvis mangelfuld. Du blander tingene sammen. MFX er IKKE Motorola. MFX har ikke en begrænsning på 256 adresser.

Ved MFX skal du slet ikke bekymre dig om adresser, da dekoderen og centralen forhandler en adresse selv. Denne kan du ikke ændre, og du har heller ikke noget at bruge den til. Lokomotivets dekoder har et læsbart navn, som er det centralen viser dig. MFX har en begrænsing (om man vil kaldet det sådan) på 16.384 lokomotiver. Jeg mener DCC er "begrænset" til 9.999 lokomotiver. Så mon ikke det går i begge tilfælde.

MFX dekoderen ved hvilke funktioner den har, og melder dem til centralen, så du ikke skal huske hver gang hvad der er hvad. Informationen ligger i dekoderen og ikke i centralen. Sletter du lokomotivet og melder det til på en ny central, så ved centralen med det samme hvilke funktioner der er hvad, og tildeler dem et tilsvarende ikon. Både funktioner og dekoderens navn, samt andre informationer, flytter med lokomotivet.

Hvis jeg lægger et lok på hylden, så sletter jeg det som regel fra centralen, så det kun er mine aktuelle loks på banen jeg har i centralen. De kan jo altid bare stilles på sporet og meldes til igen, med alle deres indstillinger intakte.

MFX i sin seneste iteration supporterer op til 32 funktioner. 

De fleste dekodere i dag supporterer MFX, heriblandt LokPilot, Zimo og Uhlenbrock/PIKO. Både Zimo og Uhlenbrock/PIKO har "Fits MFX" logoet, så de er garanteret kompatible. Selv benytter jeg meget LokPilot, og den har måske ikke logoet, men det virker upåklageligt.

Alt det her er jeg faktisk klar over Smile
Jeg gør faktisk det samme som dig, når jeg lægger et MFX lok på hylden. Så sletter jeg det også fra min styreenhed fordi det jo helt automatisk melder sig selv næste gang jeg skal køre med det.

MEN gør jeg så et eller andet forkert på min Märklin Mobile Station 2, når samtlige af mine (MANGE) lokomotiver med MFX deokder kun kan gives en digital adresse fra 1til 256 ? 
Alle andre lokomotiver i min samling kører enten med DCC dekoder eller multiprotokol dekoder. Min Mobile Station 2 er sat op til at køre både MFX, Motorola og DCC. Så denne her begrænsning ligger ikke i,  at min Mobile Station kun kører Motorola protokol.

Jeg oplever det her "problem" med kun 256 digital adresser på samtlige lokomotiver i samlingen, hvor der er indbygget MFX. Det er lokomotiver både fra Märklin, MCK, PIKO, ACME, LS Models med flere. 
Så derfor har jeg da selvfølgelig selv konkluderet, at begrænsningen med "kun" 256 digitale adresser lå i MFX funktionen, da flere af de her lokomotitver er netop er udstyret med multiprotokol dekodere + MFX.

Hvis der én der kan fortælle mig, hvordan jeg får muligheden for at ændre dette på min MS2, så er jeg da meget interesseret i at høre løsningen.

 

Da jeg havde en MS2 for nogle år siden oplevede jeg den konsekvent ikke vil tilmelde MFX lokomotiver hvis der var allerede var indlagt 10 lokomotiver (mener jeg).
Det var vist en kendt fejl, jeg fik den opdateret ved forhandler, men det løste på det tidspunkt ikke problemet.

Det ville ikke overraske mig at dit 256-problem er endnu en fejl i softwaren i MS2.

Forresten kan RailComPlus det samme som MFX: https://dccwiki.com/Term:RailCom
Og jeg går og håber og drømmer om at Roco får fingeren ud og får opdateret Z21 til at understøtte det.. Smile

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerR

Indlæg: 36

PB

LasseSteen skrev:

Alt det her er jeg klar over Smile
Jeg gør faktisk præcis det samme som dig, når jeg lægger et MFX lok på hylden. Så sletter jeg det også fra min styreenhed fordi det jo helt automatisk melder sig selv næste gang jeg skal køre med det.

MEN gør jeg så et eller andet forkert på min Märklin Mobile Station 2, når samtlige af mine (MANGE) lokomotiver med MFX deokder kun kan gives en digital adresse fra 1til 256 ? 
Min Mobile Station 2 er sat op til at køre både MFX, Motorola og DCC. Så denne her begrænsning ligger ikke i,  at min Mobile Station kun kører Motorola protokol. 

Jeg oplever det her "problem" med kun 256 digital adresser på samtlige lokomotiver i samlingen, hvor der er indbygget MFX og der er alligevel en del.
Det er lokomotiver både fra Märklin, MCK, PIKO, ACME, LS Models med flere. Så derfor har jeg da selvfølgelig selv konkluderet, at begrænsningen med "kun" 256 digitale adresser lå i MFX funktionen, da flere af de her lokomotitver netop er udstyret med multiprotokol dekodere + MFX.

Hvis der én der kan fortælle mig, hvordan jeg får muligheden for at ændre dette på min MS2, så er jeg da meget interesseret i at høre løsningen.

 

det smarte ved mfx, er at du ikke skal spekulere over at tildele en adresse til et lokomotiv der bruger mfx protokollen.

mfx protokollen bruger nogle dynamiske numre der tildeles dynamisk, og er uafhængig af hvilken MM eller DCC adresse der er tildelt til din dekoder.

Du kan købe to helt ens nye mfx lokomotiver (samme vare nummer), og du kan sætte dem på sporet, en af gangen, og så vil din MS2 og lokomotivet blive enige om en dynamisk adresse for hver af dem.

De dynamiske adresse bliver tildelt ved forhandling, lidt ligesom ved DHCP på dit hjemme netværk.

De første software versioner af MS2 kunne kun håndtere 10 lokomotiver, men i nyeste software version suppoteres 40 lokomotiver, så der burde ikke være problemer.

For dem der kører CS3, så har man muligheden for at få vist det dynamiske nummer der er tildelt, men det har man ikke noget at bruge til normalt.

 

__________________

Mvh Per

 Marklin K/(C) skinner / Marklin CS3+ (60216) /CS2 (60214, 60215) / Marklin 60061/60101 /  60174 Booster / MS1 / MS2
Tilbehør :  7286 Drejeskive(analog)  Applikationer : Marklin Mobilstation (Android)

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

PerR skrev:

det smarte ved mfx, er at du ikke skal spekulere over at tildele en adresse til et lokomotiv der bruger mfx protokollen.

mfx protokollen bruger nogle dynamiske numre der tildeles dynamisk, og er uafhængig af hvilken MM eller DCC adresse der er tildelt til din dekoder.

Du kan købe to helt ens nye mfx lokomotiver (samme vare nummer), og du kan sætte dem på sporet, en af gangen, og så vil din MS2 og lokomotivet blive enige om en dynamisk adresse for hver af dem.

De dynamiske adresse bliver tildelt ved forhandling, lidt ligesom ved DHCP på dit hjemme netværk.

Okay, der lærte jeg faktisk noget nyt. Jeg troede kun at MFX funktionen gjorde, at lokomotivet meldte sig selv og at alle funktioner blev indlæst automatisk. Jeg var dæleme ikke klar over, at man rent faktisk ikke behøver tildele en digital adresse. Ja okay, så kan jeg lige pludselig godt se fordelen ved MFX  Smile

Tak for en meget fin forklaring  Smile . . . især sammenligningen med DHCP netværk, det var fint.

 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

TogSvendsen

Indlæg: 337

PB

LasseSteen skrev:

Okay, der lærte jeg faktisk noget nyt. Jeg troede kun at MFX funktionen gjorde, at lokomotivet meldte sig selv og at alle funktioner blev indlæst automatisk. Jeg var dæleme ikke klar over, at man rent faktisk ikke behøver tildele en digital adresse. Ja okay, så kan jeg lige pludselig godt se fordelen ved MFX  Smile

Det var jo det jeg skrev...

TogSvendsen skrev:

Ved MFX skal du slet ikke bekymre dig om adresser, da dekoderen og centralen forhandler en adresse selv. Denne kan du ikke ændre, og du har heller ikke noget at bruge den til. Lokomotivets dekoder har et læsbart navn, som er det centralen viser dig. MFX har en begrænsing (om man vil kaldet det sådan) på 16.384 lokomotiver. Jeg mener DCC er "begrænset" til 9.999 lokomotiver.

Du skal ikke sætte din adresse på dit mfx-lok. Hvorfor du tror at det har været nødvendigt, ved jeg ikke, men det har jo også virket uden at du gjorde det.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 227

PB

Men det ville være fint, hvis LasseSteens MS2 problem blev løst ved en opdatering af apparatet, enten hos en forhandler eller en privat.

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

TogSvendsen skrev:

Det var jo det jeg skrev...

Ja, det kan jeg se nu, Tak for det.

Men "10 øren" faldt først endelig for mig, da jeg læste Per´s indlæg og sammenligningen med DHCP netværk.

TogSvendsen skrev:

Du skal ikke sætte din adresse på dit mfx-lok. Hvorfor du tror at det har været nødvendigt, ved jeg ikke, men det har jo også virket uden at du gjorde det.

Næ, der har jo så ikke været grund til at give MFX lokomotiverne en digital adresse, det ser jeg nu. Men som du skriver, så har det jo virket  Smile

Så tak for indlæg og input  Smile

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

Godsbanen skrev:

Men det ville være fint, hvis LasseSteens MS2 problem blev løst ved en opdatering af apparatet, enten hos en forhandler eller en privat.

Efter nu at have forstået, hvordan tildeling af digital adresser sker automatisk ved MFX funktionaliteten, så tror jeg faktisk ikke min MS2 behøver en opdatering.
Jeg har tidligere haft mere end 10 MFX lokomotiver i min MS2 uden problemer  Smile

Jeg troede som sagt, at man også med MFX dekodere skulle tildele en digital adresse selv. Men det er så ikke nødvendigt. Så dét jeg troede var en begrænsning på kun 256 digital adresser, det viser sig faktisk at være ligegyldigt. 

Tak for hjælpen og for input omkring det her. 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

PerR

Indlæg: 36

PB

LasseSteen,

hvis du får behov for for at opdatere din MS2, så kan jeg godt gøre det for dig i postnummer 4070, hvis det har interesse.

Den nyeste MS2 software er version 3.121.

Husk at de nyeste software versioner for MS2 supporterer 32 funktioner, som Märklins nyeste lokomotiv dekodere også kan have.

 

__________________

Mvh Per

 Marklin K/(C) skinner / Marklin CS3+ (60216) /CS2 (60214, 60215) / Marklin 60061/60101 /  60174 Booster / MS1 / MS2
Tilbehør :  7286 Drejeskive(analog)  Applikationer : Marklin Mobilstation (Android)

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.399

PB

PerR skrev:

LasseSteen,

hvis du får behov for for at opdatere din MS2, så kan jeg godt gøre det for dig i postnummer 4070, hvis det har interesse.

Den nyeste MS2 software er version 3.121.

Husk at de nyeste software versioner for MS2 supporterer 32 funktioner, som Märklins nyeste lokomotiv dekodere også kan have.

 

Hej Per,

Tak for tilbudet, det var fint.

Jeg tjekker lige SW versionen på min MS2.

Mvh
Lasse

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.