Købmanden fra Korsbæk.

Dagens husbygning er Helge Hansens købmands forretning fra Korsbæk.

Lidt sjældent med blå vinduer og døre, men det har huset i tv serien, og så skal det være sådan.

Bygningen kommer sandsynligvis som resin byggesæt fra Togdillen.

Mvh. Ole Vedel

BilledeBilledeBillede

 

 

Like 8 kan lide
Top

Picture

Erik V. Pedersen

(Ex. DSB).

Indlæg: 182

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Ole.

Også nydeligt arbejde - vil pynte på et anlæg.

Tillad mig et par småbemærkninger:   Jeg kender ikke tidspunktet på dagen / døgnet (i modelbyen) og ikke husenes endelige placering på et anlæg, men der er "mange" vinduer, hvor der tilsyneladende er rullet ned.   Måske er der faktisk "rullet ned", måske skal det blot illudere lette, lyse gardiner - det ved Du.  Måske lidt flere vinduer med farvede gardiner / gardintyper.  

I købmandsforretningen føler jeg, at illuderingen af forretningslokalet bør flyttes lidt længere ind i forretningslokalet, måske to-deles, en nedre del (ca. en trediedel op) fremme ved ruden, men resten længere tilbage.

Det kan være, at jeg opfatter billederne forkert / synsbedrag pga. fotografierne. (Den slags burde ses in natura, inden man udtaler sig, men det kan jo ikke altid lade sig gøre)

Er det hvide gardiner / er det tynde hvide (undergardiner ?) så ok.  Er det rullegardiner  i nogle af vinduerne, kan jeg anbefale ældre, lidt brunlige kuverter eller indpakningspapir som materiale. 

Farvede servietter er fine som gardiner eller udklip fra kataloger.  De lette lyse undergardiner kan evt. illuderes med et enkelt lag papir fra de supertynde flere-lagsservietter (og ikke for langt fremme mod ruden).

Tillad mig at henvise til min hj.side, "Dagens fotos":   http://evp.dk/index.php?page=april-2013---erstatning   (d. 25. april) og/eller:    http://evp.dk/index.php?page=september-2013   (d. 4. september).   Her har jeg især "leget" med et par epokemodeller-baggårdshuse (et herligt model-produkt) med glimrende eksempler på, at jeg også selv laver mange ens fotos -for mange, for ens fotos- men dog også andre bedre eksempler.   Nu er der ikke forretningsvinduer i disse baggårdsfacader, men jeg har -andetsteds- lavet forretningsvinduer med både en forgrund helt fremme ved ruden og en baggrund ca. 3-4 cm inde i bygningen. Igen er farvefotos /-tryk fra kataloger fine både inde (som baggrunde) eller udvendigt (som plakater /reklameskilte)

Erik V.

www.evp.dk

Like 2 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 1.152

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Erik

Jeg kører dag/nat som 50/50%, så i ca. halvdelen af tiden vil der være mørkt og lys i nogle vinduer.

Når gardinerne er trukket fra (som på 1 sal på begge sider af købmanden) er der indretning i rummet.

Bag nogle af de vinduer med gardiner sidder der en smd led, hvis gardinerne er for mørke/farvet ser det forkert ud i natbelysning.

Det er en udfordring at få det til at se rigtigt ud i dagslys og med lys i under aftenbelysning

Jeg har brugt billeder af rigtige tynde forgardiner i lyse farve nuancer. Men på billederne ser de lysere ud end de faktisk er.

Jeg vil prøve at kigge på de flere-lagsservietter, som du beskriver.

På de nye foto er det lidt tydeliger, nu også med emaljeskilte.

Jeg vil give dig ret i at der burde være noget mere dybde i butiksvinduerne.

De er lavet sådan som et oplæg til en resin model, og for at være tro med Korsbæk versionen.

At de er sådan i tv serien skyldes selvfølgelig at kulisen kun er 50 cm dyb, og der ikke er noget bagved.

Billedet her er et snapshot fra en DVD.

Men det vil jeg nok lave om inden huset bliver limet fast til landskabet.

 

 Mvh. Ole Vedel

BilledeBillede

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik V. Pedersen

(Ex. DSB).

Indlæg: 182

PB  Blog  Hjemmeside

Hej  Ole.

Tak for svaret.  

Ja, --det er jo netop problemet, at man ikke kan se de rette nuancer og detaljer på fotografier -trods alt- på en vis afstand.   Hvis husene så heller ikke står i den endelige opstilling/rækkefølge. Så kan der jo også komme "afvigende" bygninger (bygninger med bedre "indsigt" i lejlighederne).    Netop det omtalte lys bag ruderne i mørke stunder, giver også en helt anden "berettigelse" for udseendet.

Dybden i forretningerne.  Ja, --Du har jo et nydeligt udseende på  1eet-vindues- forretningen til venstre.  Fjernsynet har jo den store fordel -i denne henseende-  at  langt de fleste af deres seere næsten alene ser på personerne og følger handlingen. Baggrunden er meget vigtig, men det er ikke den, de fleste går op i (det kommer måske ved genudsendelsen/-erne, når man har bedre tid til at se udenomsdetaljerne).

Spændende at følge.

Erik V.

www.evp.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.