Digital drift på analog bygget bane

Jeg er igang med at opføre en spor N bane med Fleishmann skinnesystem. Fleishmann har "intelligente skiftespor" som automatisk lukker af for spænding på enskiftesporslinie når der er fjernet et par små fjedre. Systemet virker uden problem på en analog bane, og jeg troede det også ville være tilfældet på et digitalt styret anlæg, men jeg har hørt det ikke er uden problemer - er der nogen der ved noget om dette?

Jeg er novice på området og vil også gerne vide om der må være klonstant spænding på magnetskifterne til skiftespor - jeg mener Fleischmannsystemet har indbygget en sikkerhedsordning så de kan tåle det. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

LBC skrev:

Jeg er igang med at opføre en spor N bane med Fleishmann skinnesystem. Fleishmann har "intelligente skiftespor" som automatisk lukker af for spænding på enskiftesporslinie når der er fjernet et par små fjedre. Systemet virker uden problem på en analog bane, og jeg troede det også ville være tilfældet på et digitalt styret anlæg, men jeg har hørt det ikke er uden problemer - er der nogen der ved noget om dette?

Det bør virke på en digital bane også, men du kan ikke henstille tog med lys, lys og lyd vil ophøre når sporskiftet skifter stilling, dette vil bevirke at der vil være en forsinkelse inden toget kan køre medens dekoderen starter op, når sporskiftet skiftes.

LBC skrev:

Jeg er novice på området og vil også gerne vide om der må være klonstant spænding på magnetskifterne til skiftespor - jeg mener Fleischmannsystemet har indbygget en sikkerhedsordning så de kan tåle det.

Det kan du enkelt finde ud af med et måleinstrument, sæt det i stilling Ohm, mål på fælles ledning og en af spoleledningerne, hvis instrumentet slår ud i begge sporskifte stillinger er der ikke endeafbryder i sporskiftet, så kan det ikke tåle at stå med konstant spænding på. Hvis sporskifterne styres analogt, er det en dårlig ide, du kan risikere at sætte spænding på begge spoler samtidig, hvilket vil give et frygteligt spetakkel og efter en tid vil en eller begge spoler brænde af.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

LBC

Indlæg: 2

PB  Blog

Tak for gode svar.

Hvis jeg vil skifte sporene analogt (nemmest for børnebørn) og koble lyssignaler hertil, så kan det være jeg må over i noget relæ. Jeg har set et færdigbygget på nettet som hedder: Universal Fernchalter FS24 mit 9-20V Relais.... er der nogen som kender det?

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.