Historisk tog ruller gennem Danmark og ender i Olsen Banden-land

Like 1 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.117

PB  Blog  Hjemmeside

Ej hvor mærkeligt: Da jeg læste overskriften, tænkte jeg straks: "Gad vide hvad det er for et historisk tog, der sætter kurs mod Nordvestjylland"?

Min familie bor i Storkøbenhavn, men vi holdt efterårsferie i et sommerhus i Vrist ved vestkysten. Grundlæggende i håb om at se en efterårsstorm, men vejret ville det anerledes, og vi havde - efter årstiden - rigtigt godt vejr.

Vi var i Thyborøn mange gange, flere gange med toget, og vi tog også nordenfjords til bl.a. Hanstholm, hvor vi besøgte såvel bunkermuseum som de bunkere ude ved kysten, der blev brugt til optagelsen af "Olsen Banden i Jylland". Bunkermuseet er ret nyt - det har kun haft åbent et par år - så vi vidste ikke, hvad vi gik ind til.

Men vi havde taget "Olsen Banden i Jylland" med hjemmefra, og stor var jubelen - for tre generationer - da det viste sig, at en stor del af filmen var optaget i netop den samme bunker som Hanstholm-museet, hvor vi gik rundt nogle få timer tidligere. Og en anden del ude ved stranden, hvor vi også havde været.

Og at filmen sluttede med den kendte scene, hvor næsten hele banden kører hjem i tog med VLTJ fra Thyborøn, mens Egon kører parallelt med toget i en politibil. Den tur havde familien taget flere gange i løbet af ferien.

Bortset fra en blokpost - hvad er det så, der gør Gedser til "Olsen Banden Land"?

PS: Lad det være sagt med det samme: Jeg har stor respekt for aktiviteterne i Gedser - men jeg synes, det er forkert at opreklamere dem i denne fuldstændigt groteske grad.

__________________

MVH
Lars

Like 1 kan lide
Top

Picture

Ch@rlie

Efterlønner

Rødby

Indlæg: 32

PB  Blog

Hej Lars

Du har fuldstændig ret i at det er opreklameret. Sådan er det med "pressen" Smile

Ligeså med vejret....  SNEVEJR = FARLIGT VEJR !

Måske det næste vil blive at de flytter Bunkerne ned til Gedser ? hi hi

Vh. Per

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Olsenbanden er vel på en eller anden måde tilstede mange steder i Danmark. Hanstholm er et af stederne, nævnes kan også Odense Jernbanemuseum (der står Rangertraktoren jo), Nordisk Films studier i Valby og en af Olsens Bandens Amerikanerslæder står på Teknisk Museum i Helsingør, udflugtsvognen (Litra Buh) fra "Olsenbanden på sporet" har hjemme i Bramming og så videre.

Det der gør Gedser til noget specielt er naturligvis, at de har fået en fantastisk opbakning fra den Danske Olsenbande Fanklub og den tyske ditto. Sidstnævnte har over 3.000 medlemmer (uden deres støtte var det Gule Palæ ikke blevet bevaret).

Venlig hilsen

Lars

 

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 3 kan lide
Top

Picture

Jan K.

Indlæg: 44

PB

 

Fra artiklen... Leif Flensted: "Det er ikke hver dag, man ser et lokomotiv af den størrelse – for det var trods alt det største damplokomotiv, vi havde i Danmark" hvad jeg ikke kan være enig i, da jeg sidder og nørkler med en N 202 Big smile

Men jeg pendler næsten daglig til Ribe og kiggede lige en ekstra gang, da jeg kørte forbi i bramming... se tråden her for billeder https://www.sporskiftet.dk/forum/rigtige-jernbaner/dsb/hensmidt-i-bramming-litra-e-987

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.