Blandingsforhold til en airbrushing

hej 

Er der nogen der kan sige mig hvad blandingsforhold er til airbrushing og jeg bruger at akryl maling (LIFECOLOR PANDURO VALLEJO)    

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Picture

birkla

Buschauffør på Fehmernbyggeriet (FLC)

Nakskov

Indlæg: 241

PB  Hjemmeside

Ja, du skal fortynde malingen så det har samme konsistens som letmælk. Og det bedste resultat får du mere flere tynde lag maling, istedet for et tyk lag lag. Og så en masse øvelse ;) 

__________________

Mvh Klaus Krøyer Jakobsen

Nakskov

MIST Zealand

http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Budservice

Indlæg: 9

PB  Blog

Hej Klaus K

tusind tak svar så hvad jeg hvad jeg skal lave ????????

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Picture

kedde

Maskinmester

Indlæg: 162

PB

Jeg har desværre ikke erfaring med akryl maling, men jeg går stærkt ud fra, at princippet er det samme som med fortyndet basseret maling. 

 

Jeg blander min maling i de små snapseglas af plast, hvor jeg først tilfører den ønskede mængde maling, og derefter fortynder. Jeg bruger en pipette til begge dele. En til maling, og en til fortynder. På denne måde, kan jeg dosere fortynder ret præcist, da jeg tilfører en dråbe af gangen.

 

Malingen i glasset skal trække et slør på siden, som ligner mælk. Når dette opnås, har du det rette forhold. Igen som skrevet ovenfor, så er det et spørgsmål om erfaringer.

 

Jeg anvender en airbrush fra Biltema, og her skal trykket ligge på 1,1 til 1,2 bar. Jeg bruger en vandudskiller fra Jem&Fix, hvor jeg kan justere trykket på.

 

__________________

To skinne digital, Epoke III 1955-69.

Like 0 kan lide
Top

Picture

rh42200

Systemadministrator

Indlæg: 73

PB  Hjemmeside

Hej Budservice

Jeg har erfaring med Lifecolor og Vallejo - Panduro kender jeg ikke...

Jeg startede med Lifecolor, men uanset hvilket blandingsforhold jeg brugte, og om jeg brugte retarder, så stoppede airbrushen altid til.  Derfor skiftede jeg til Vallejo, og har aldrig set mig tilbage.  Lifecolor er noget skrammel, hvis du spørger mig.
Vallejo blander jeg 1:1 med en fortynder til akryl - det kan også fortyndes med vand, men det vil ændre på malingens egenskaber, så det bør man ikke.  Men graden af fortynding afhænger også af, hvilket tryk du bruger i din airbrush - her skal du eksperimentere en del, for at finde den kombination, der passer til din opgave og din måde at arbejde med airbrushen på.

Jeg har brugt Vallejo i nogle år nu, og som med al anden maling, så kan det hærde i bøtten ved længere tids opbevaring.  Her kan man muligvis redde den med fortynder, men min erfaring er, at det er nemmere og sikrere at købe en ny bøtte.   Vær også opmærksom på, at din forhandler muligvis har tingene stående på hylden nogen tid, før de købes, så du kan risikere at bøtten du køber hos forhandleren allerede er defekt - check dem før du tager dem fra hylden.  Køber man over nettet, må man bare krydse fingre - men det går som regel godt.

mvh
Tommy

 

 

__________________

Sæby station i virkelighed og model
http://www.tlarsen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen

Like 1 kan lide
Top

Picture

Budservice

Indlæg: 9

PB  Blog

hej Klaus K

tusind tak for svaret

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Picture

Budservice

Indlæg: 9

PB  Blog

hej Kedde

tusind tak for svaret

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Picture

Budservice

Indlæg: 9

PB  Blog

hej Kedde

tusind tak for svaret

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Picture

Budservice

Indlæg: 9

PB  Blog

hej Tommy 

tusind tak svart Jamen så vil jeg nok for jeg skal øve mig på men endnu en gang tak for hjælp

__________________

Budservice

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.