Facebook: Jernbanens VennerJernbanens Venner.
Deltag i en af de største jernbanegrupper på Facebook som dagligt har et meget varieret udbud af jernbanerelateret materiale.  Der lægges dagligt en ny beretning om jernbanen garneret med billeder. derudover lægges der som regel også dagligt 3 - 4 andre jernbane billeder ind.  
Jernbanens Venner har pr. 2. februar mere end 3.000 medlemmer hvilket gør den til en af de største Facebook grupper om jernbaner.

Billede   Billede


__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 3 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 165

PB  Blog  Hjemmeside

 

Tillykke med denne Facebook gruppe ”Jernbanens venner”. Det var da en overordentlig dejlig positiv overskrift Smile .

 

Jeg kan godt lide at de viste billeder har en tydelige ophavsretsangivelse, noget desværre mange interessegrupper glemmer eller ikke har viden om. Rigtigt godt!! Kunne måske udvides med også billedets ID nummer hvis muligt, f.eks. billeder fra jernbanemuseets ”Jernbaneminder” eller hvilket arkiv nu billedet stammer fra. Det giver jo mulighed for selv at søge videre.

 

Hvis man nu render ind i problemer med spørgsmål om dette eller hint, så husk på at der findes en totalt nørdet side: https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?mode=index hvor der ”sidder”/er nogle personer med stor viden og indsigt og ikke mindst (normalt) anvender et voksent og pænt sprogbrug Wink . De kan eventuelt hjælpe. Mange af disse personer er ikke selv på Facebook, men vil gerne vil hjælpe på f.eks. ovennævnte side. 

 

Jeg håber jeres side må blive til gavn for de tilmeldte og give ny viden eller svar på spørgsmål. Jernbanehobbyen kan jo nemlig dyrkes af alle, i alle fora og ligesom man selv ønsker.

 

Med venlig hilsen og god fornøjelse

Steffen Dresler

NB: Husk at bruge den talrige faglitteratur der er på markedet, bl.a. om lyntogene 

 

 

__________________

Steff

Like 2 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Hej Steffen og tak for dit indput.
Det er altid rart at få respons på de ting man laver. Jeg har været mange steder indenfor jernbaner, færger og transport generelt.

Jernbanens Venner kører nu på sit 3. år og gruppen har merer end 1500 medlemmer.  Jeg prøver netop at køre den som et magasin med fortællinger, beretninger om dette og hint indenfor jernbanen. Altså underholdende læsning og ikke kun billeder.
Meget af det er jo noget nørderne ved alt om men der er også medlemmer som ikke ved så¨,meget og de flerste kan jo godt lide at læse gode fortællinger om jernbanen og det giver også en da viden til nogle af de nye.
Jeg bruger litteraturen og har i flere tilfælde genfortalt gode historier i min egen version.  Det er ikke tilladt at afskrive eller kopiere selvom det er nok så interessant.
  
Jeg er mig meget bevist om at man ikke må kopiere billeder fra bøger og har i øvrigt skrevet til flere jernbanefotografer om jeg måtte bruge deres fotos.  Der er nogen som absolut ikke er så vilde med Facebook og siger nej, og sådan er det jo.   Det er ikke kun medvind.
Jeg tager af og til på fototur og fotograferer en masse tog så har hundredevis af billeder.  Det sjove er at de fleste faktisk hellere vil se billeder fra de forgangne år af tog som ikke er mere.

Det er vigtigt at man krediterer en fotograf for hans billede. Eksempelvis har Kurt Rasmussen, en fremragende jernbanefotograf som tog mange billeder i 70´erne har klart lagt en besked på nettet om at hans billeder gerne må benyttes med angivelse af hans navn.  Jeg har det selv på samme måde og skriver Abel på mine billeder.

Iøvrigt lægger jeg altid tekst ind i toppen af billeder som kræver en forklaring således at billed og tekst ikke kommer væk fra hinanden.  Det er let at håndtere og ødelægger ikke billedet.

Sidst men ikke mindst.  Jeg bruger afsindig megen tid på at håndtere Jernbanens Venner fordi det har grebet om sig og da den udkommer dagligt er det jo som en avis.  Der skal hele tiden nyt materiale til og det der blev skrevet i dag er glemt i morgen.  Det er faktisk en stor opgave når man dagligt lægger flere ting ind.    Opsætningen i gruppen har jo udviklet sig igennem tiden og prøver måske på sin egen måde at udfylde et hul spom Lokomotivet og Banen efterlod om jernbanemæssig underholdning.

Bedste hilsner Bjarne Abel.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 4 kan lide
Top

Picture

jacob rout

Holstebro

Indlæg: 32

PB

Hej Abel. 

Tak for at du bruger tid på Jernbanens Venner. 

Jeg kigger hver dag efter nyheder. 

Venlig hilsen

Jacob Rout

__________________

Venlig hilsen
Jacob Rout

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.