Blog om lidt af hvert indenfor modelbygning.

 

Billede   Hvis du er på Facebook og har interesse i at være med i en jernbanegruppe så er Jernbanen Venner måske stedet for dig.
                                                                                                            Gruppen beskæftiger sig med jernbanen i alle dens facetter og lever et godt liv med mere end 1000 medlemmer.

 

 

 

 

Arla Mejeri.
Jeg blev forespurgt om jeg kunne bygge et Arla Mejeri som ikke måtte fylde mere end 30 x 40 cm.  Det blev som billederne viser.
Jeg lavede nogle Arla lastbiler som blev leveret med sammen med mejeriet.

fik så en forespørgsel om et mere som jeg byggede på samme måde og det blev sendt til Nordjylland

Billede Billede


Fiskerihavn til modeljernbanen.
Jeg byggede faktisk flere nogenlunde ens fiskerihavne og de blev så solgt sammen med et par kuttere til nogle modeljernbanefolk

Billede  Billede

 

 

 

Bryggeri bygget i karton.   Som det kan ses her så kan man med ret små midler godt selv bygge et bryggeri.
Jeg var dog så heldig at jeg havde en samling bryggeribiler med kedler og tanke så en del af tilbehøret var der,

Stablerne i gården med ølkasser er modelkasser der er fotokopieret og derefter limet på karton.  Det giver en god virkning.

 

 

Billede       Billede 

 


Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg er en "pappenheimer"   Jeg har bygget i karton igennem hele livet og er meget fortrolig med det som byggemateriale.
Herunder lidt kørende materiel, alt er bygget i karton dog ikke undervognene.

Billede      Billede  

Herover Mo med 2 Cr vogne bygget i karton                                             Litra Hs med sukkervogne bygget inden nogle sådan kom på markedet.
                                                                                                                  Det er gamle Märklin tankvogne der er blevet anvendt.

Billede       Billede
Litra E bygget i karton for mere end 35 år siden                                    Litra R også bygget i karton. 

 

 

             

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 2 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.131

PB

Hej Bjarne

Velkommen til Sporskiftet.dk.

Skibe og jernbaner (og kombinationen heraf i model) har også min store interesse.

Og så har jeg kastet mig over at bygge en model af Frederikshavn Gl. Station og måske engang med tiden også et parti fra Frederikshavn Havn inkl. den gamle Havnestation og Kulkajen - billeder af enkelte af bygningerne (og lidt andet også) kan ses her.

Som det kan ses, så foretrækker jeg at bygge i plastic - hvilket til gengæld kræver god udluftning, når man limer osv.

Det ser ud til at være nogle flotte skibsmodeller, du har begået. Det ville glæde mig (og sikkert også mange andre) at se mere til dem.

Hvilken skala er dine skibsmodeller bygget i ?

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Hej Carsten.

Frederikshavn er jo noget af et projekt at gå i gang med, men det er spænjdende at have et havnemiljø med på en modelbane.  Jeg har overvejet at pille mit lille modelbaneanlæg  ned og omdanne det til et havnemiljø, som jeg så evt kan tage med på udstillinger.
Jeg er jo den type der går amok i en havn med mit fotografiapparat.  Selv bor jeg i Køge og vi har faktisk en driftig havn hvor der sker meget.

Jeg bygger alle mine skibsmodeller i str H0 så de passer med togene.  De fleste færger jeg har bygget har været jernbanefærger som jo kan anvendes i forbindelse med et modelbaneanlæg.  Jeg har bygget en del færger på bestilling så jeg ved at de er kommet i den anvendelse som er naturlig for ne jernbanefærge. 
Jeg er med i modelbaneklubben  htmjk hvor vi har en plan om at have ikke mindre end 3 havnescenarier.   Foreløbig har vi kun et, men det giver nogle spændende perspektiver.

gode hilsner fra Bjarne.

 

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Jeg har haft et projekt i gang med DSB færgen Freja.  Ville bygge 3 eks. og sælge de to men noget gik galt.  Tegningerne var i str. 1:100 og jeg havde bygget temmeligt meget da det gik op for mig at toget på vogndækket ikke kunne køre ind under salonner og soldæk.

Imidlertid har jeg fortsat med den ene model og har for en uges tid siden fundet den frem og bygget en del på den. Jeg tror at den bliver en ok model.
Jeg har korrigeret højden af vogndækket da jeg har lagt 10 mm ind i højden på siderne. Dette er sket lige over vogndækket.

Færgen mangler stadig mange detaljer, men nu ligner den da en færge.  Man kan følge udviklingen på min hjemmeside: abels jernbanesite - under rubrikken færgerne trin for trin.
Freja under bygning

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.131

PB

Bjarne Abel skrev:

Jeg har haft et projekt i gang med DSB færgen Freja.  Ville bygge 3 eks. og sælge de to men noget gik galt.  Tegningerne var i str. 1:100 og jeg havde bygget temmeligt meget da det gik op for mig at toget på vogndækket ikke kunne køre ind under salonner og soldæk.

Imidlertid har jeg fortsat med den ene model og har for en uges tid siden fundet den frem og bygget en del på den. Jeg tror at den bliver en ok model.
Jeg har korrigeret højden af vogndækket da jeg har lagt 10 mm ind i højden på siderne. Dette er sket lige over vogndækket.

Færgen mangler stadig mange detaljer, men nu ligner den da en færge.  Man kan følge udviklingen på min hjemmeside: abels jernbanesite - under rubrikken færgerne trin for trin.
Freja under bygning

 

Hej Bjarne

Jeg lavede samme nummer engang, hvor jeg begyndte at bygge på en Gs-t (lang model) og kom ret langt, inden jeg opdagede at tegningen var "krøbet" lidt ved kopieringen. Så den halvfærdige vognkasse ligger stadig i skrotkassen.

Måske kunne en af TT-folket være interesseret i at købe din flotte 1:100 færgemodel ?. (Så havde det heller ikke været nødvendigt at forhøje den med 10 mm).

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Ja det kunne selvfølgelig være en ide at overlade skibet til TT folket.  Men denne flotte færge vil jeg nu gerne selv have som model for det var jo udgangspunktet, og  nu ser det da ud til at det vil lykkes for mig.  

Mange modeller af lange personvogne var jo tidligere også i str 1:100 fremfor 1:87.

Jeg har stadig et skrog mere som er halvfærdigt med færdigt vogndæk og sider.  Jeg tror dog at jeg lader den gennemgå samme behandling således at færgen kan anvendes af H0 folket, men hvornår det vi lske er endnu uvist.   Den afbillede model er færdig i løbet af et par uger. 

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

                   færgen Morsø        Billede

Jeg har 2 modeller af færgen Morsø til salg til en stk. pris a kr. 2300,-  Havde dem på qxl i uge 14 men der var ingen købelyst der. Du er velkommen til at gå ind på min hjemmeside: abels jernbanesite / mine modeller / færger trin for trin hvis du vil se hvordan byggeriet skred frem. Morsø er blevet bygget i en serie på 7 modeller på 1/2 år.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

ventrikel

Næstved

Indlæg: 145

PB

Hej Bjarne Jeg antager at du fortsat bygger på livet løs. Hvis du på et tidspunkt vil sælge en af modellerne vil jeg sikkert gerne købe. Er ved at indrette et loftrum på 22 m i længden og desværre kun 3.1 m i bredden til mit modeltog. Overvejer om der ikke kunne være en naturlig plads til en jernbanefærge.
__________________

Torben

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Hej Torben.

Kig ind på min blog færgemodeller og se hvad derer til salg af færger og skibe.  Jeg har faktisk lige nu 4 forskellige færger. iøvrigt bygger jeg på ordrer færger efter ønske.

Alt efter hvilken færge du ønsker kan jeg indikere en pris for dig.

Bjarne.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.