Abels blog om modelfærger i str. H0

Det er ved at være længe siden jeg har været aktiv her på siden.
I første omgang var det grundet en flytning at jeg indstillede færgebyggeriet.
Efter at være installeret i en ny bolig har jeg haft travlt med at bygge til, og som om det ikke er nok så er jeg vendt tilbage på arbejdsmarkedet på fuld tid.   Det havde jeg bestemt ikke regnet med skulle ske da jeg jo har været folkepensionist i flere år.
Jeg fik chancen for at gå ind i byggebranchen og jeg stortrives med det så der er fortsat pause i modelbyggeriet.

Mon ikke jeg vender tilbage - jo det er jeg ret sikker på.

 

 

2017.

Jeg byggede den lille færge Svendborgsund som sejlede  på ruten Svendborg - Vindeby.  Det var min mening at forære færgen til Svendborg Søfartsmuseum som jeg tidligere har foræret nogle modeller af lokale færger til.
Da ejeren af museet ikke reagerede og da det i øvrigt holdt lukket i denne sommer pakkede jeg det ned sammen med andre ting da vi flyttede til en ny adresse.  Alle vores møbler og en masse flyttekasser blev i første omgang opmagasineret og vi har så hentet lidt hjem af og til.

Når skæbnen driver sit spil:
En af de hjembragte flyttekasser indeholdt den lille færge i ramme med "glas"for.   Jeg blev overraket og tænkte okay, den skal da op her i vores nye bolig.
Der gik to dage så fik jeg en henvendelse fra en mand der meget gerne ville have en model af færgen Svendborgsund.

Han havde af ejeren af værtshuset Børsen i Svendborg ( dem med Martha stuen ) købt den gamle færge Sverndborgsund og var nu ved at få den ombygget til husbåd i København.

Han skulle den følgende søndag til fødselsdag hos Børsens  restauratør og købte min lille færgemodel. som altså skulle være hans gave til fødselsdagsbarnet.

Jeg kan ikke være sikker men mon ikke min færgemodel er havnet på en væg på restaurant Børsen i Svendborg.   Så den skæbne der var udset til færgen som udstillingsfærge er overgået den omend den så er havnet et andet sted end det tiltænkte.
Billede


Modellen af den lille færge Egholm kommer op på restaurant Kronborg på øen Egholm små 200 meter fra øens færgeleje.
Jamen så er den da kommet hjem !

 Billede

B
yggeriet af færger og skibe ligger stille pt grundet at "pensionisten" har taget fysisk arbejde for nogle måneder.
Det er både godt og skidt for ordreportifølgen er ganske stor og det giver dårlig samvittighed overfor kontrahenterne.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016.

Billede Billede 

2 ens Containerskibe er blevet bygget i Maj måned. Skibene kan faktisk laste 250 stk 20 fodscontainere med 50 i hvert lag.
2 lag kan stå nede i lasten og med lidt god vilje kan de laste 3 lag derudover.
 

    

Efter at have bygget de 2 containerskibe blev der bygget nok et eksemplar af DSB færgen Najaden i Juni og den er blevet leveret til sin ejer i Næstved.


   Billede   Billede
Morsø model no. 15 er blevet bygget i Juli og den skal til Aarhus.          2 Fjordfærger med færgelejer er blevet bygget i August  - disse er til salg.

 August 2016:  Kølen er strakt til endnui en model af DSB færgen Kronprins Frederik, altså den som er afbilledet herunder.
 Det er et stort projekt at bygge denne færge, men byggeriet e gået i gang og den færdige model skal til Norge.

 

De to modeller af IC færgen Kronprins Frederik er nok det største projekt jeg har haft kørende.   Færgerne stod på bagenden i vores ene stue og byggeriet skulle hele tiden følges ad så jeg var lige langt med bygningen af dem begge.  Det var forholdsvis dyrt i fittings da ikke mindst gelændere er blevet brugt en del.

Når man står med slutresultatet, 2 færdige færger er man stolt !   Det gør jo helt ondt at sige farvel til dem når de bliver afhentet, men sådan må det være.

 

Billede   Billede 

 Billede   Se flere billeder på min blog, færgemodeller......

 

 


 

Billede

Dansk Skibsværft med speciale i færgebygning.

Danske skibsværfter besad engang nogle af landets største arbejdspladser. Ændrede markedsvilkår lukkede imidlertid de fleste af dem og der findes i dag kun en håndfuld reparationsværfter samt nogle mindre nybygningsværfter i landet.

Helt upåagtet finder vi dog modelskibsværftet som altid har gang i noget. Et værft der bygger færger og skibe til hobbyfolket og til rederier.

Værftets "ejer"  Bjarne Abel har deltaget på forskellige udstillinger hvor hobbyfolket kommer og der er fremvist en del af udvalget af færger, skibe. Da jeg ikke udstiller mere har jeg til forskellig side afhændet en del af samlingen der blev udstillet.

Hobbyfolk med interesse kan bestille en færge eller et skib hos mig. Da modellen bygges stort set som et rigtigt skib så tager tingene jo lidt tid.

Jeg bygger i karton og pap på en træbund. Køber så en masse smådele der er produceret af industrien og så ender det op med en vellignende model i størrelse 1:100 eller 1:87 og det er jo den størrelse modeljernbanefolket arbejder med.

Jeg har desuden bygget modeller til et rederi af de skibe de har eller har haft. Det har været interessant at bygge disse skibe som jo er anderledes end de færger jeg fortrinsvis bygger.

Fra værftet er der udgået en del færdige produkter fra den lille DSB færge Morsø til DSB færgen Kronpris Frederik som blev bygget i 2 eksemplarer i 2014.
Bornholmerfærgen Hammerodde der sejler Rønne - Køge er blevet bygget på værftet. Der er her tale om en færge der er ca 1,4 meter lang.
Det er et par pænt store repræsentanter for færgefarten og de er kendt af de fleste.

Aktuelt i 2016 blev DSB færgen Prinsesse Benedikte forsynet med Märklin skinner leveret til påske. 
Derefter blev der bygget 2 containerskibe, DSB færgen Najaden, DSB færgen Morsø og 2 modeller af Svendborg - vindebyfærgen Svendborgsund.  Alle færger er blevet bygget med færgeleje der passer til.
Nuværende projekt i byggedokken er DSB færgen Kronprins Frederik forsynet med Märklin skinner.  Færgen skal til Norge. 

DSB Færgen Asa-Thor har også fået strakt kølen og siderne til den er skåret ud, men det har ikke været muligt at få kontakt med ordregiver så projektet er lagt til side indtil videre.

Der er ultimo 2016 en option på 2 xs Storebæltsfærgen Dronning ingrid ( Senere Sjælland ) samt på SFDS færgen Ærø, en ældre Jernbanefærge samt en del af Svendborgs havnefront med 3 færgelejer.
Man kan vist roligt sige at ordrebogen er pænt fyldt.

Vi er lige flyttet efter 30 år i vores hus og det har vælret hårdt at sortere og smide ud, pakke sammen m.m så værftet er for nogle måneder lukket ned.

Jeg har modtaget flere forespørgsler på at bygge færger i str. N.  Jeg plejer at sige nej, da jeg synes at størrelsen er for lille for mig at bygge i.

 

 

 

 

 

 

 Jeg fortæller i Danmarks Radio om min færgeinteresse:    http://www.dr.dk/radio/player/ ondemand/dr-p1/ radiofortaellinger-sommer-4#!/

Jeg har en blog om mine færger og linker  til den:   

http://bjarneabel.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 4 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Jeg er nok nødt til at korrigere lidt på prisen for en nybygget færge. Hvis vi taler om en DSB Storebælsfærge eller en af de andre store færger med jenbanespor så rækker det ikke med 4000 kr. vi kommer op på 6000 - 8.000,- kr.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.131

PB

Hej Bjarne

 

Jeg kan virkelig godt lide din kutter Gudrun og det gode (kult-)skib Martha.

Du skriver, at prisen afhænger af materialerne - bygger du også i plastic ?.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Nej jeg har ingen erfaring i at bygge i plast så jeg bygger stort set kun i karton.  Men tag ikke fejl, det er ret holdbart.
Når prisen afhænger af materialerne så tænker jeg på de dele jeg indkøber. Redningsbåde, gelændere og den slags.  Tidligere lavede jeg alt selv i karton, men det bliver flottere når der anvendes indkøbte materialer fra industrien.

gode hilsner fra Bjarne.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Nu kommer de nye modeller af DSB færgen Morsø !  

Da Glyngøre station er kommet i handelen som byggesæt vil der givet være flere der kunne tænkre sig at bygge denne station med færgehavn.  Det må være nærliggende at have nogle modeller af færgen Morsø liggende på lager hvis behovet opstår, så jeg laver en lille produktion på 4 stk, hvoraf den ene er solgt.

Du kan se mere på min blog: færgemodeller.     I øvrigt udstiller jeg i Tømmeruphallen i Kalundborg d 21 oktober på Kalundborg Modeljernbaneklubs store byttedag.

 

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Lav en blog på nettet om din hobby.  Jeg har ellers en hjemmeside der bredt fortæller om min hobby med modeljernbaner og de ting der relaterer sig til det.
For sjov lavede jeg en blog om mine færger og skibe.  Jeg synes at interessen tåler at stå alene da emnet er lidt i en egen boldgade.  Jeg bygger færger og skibe i str H0 og interessen er jo i al væsentlighed opstået i forbindelse med min interesse for modeljernbaner.
Den blog jeg har lavet har jeg inddelt i flere sider og den fungerer i mange måder på samme vis som en hjemmeside.  Det ikke alle der har så megen teknisk sans at de kan finde ud af at arbejde med hjemmesider og dertil vil jeg bare sige: Lav en blog det er så nemt at alle kan deltage.

Jeg har valgt at lave en blog via Google og det kræver blot at man har oprettet en mailadresse på gmail.  Så opretter man sig på blogger og så er det bare om at gå  igang.

Mibn færgeblog blev oprettet medio april i år og det er muliogt at gå ind og se hvor mange besøgende man har samt hvad de specifikt søger på.  Jeg lavede bloggen for sjov, men har erkendt at den er kommet for at blive og nu er det bloggen jeg arbejder på med mine færger og skibe.   Min hjemmeside ligger faktisk lidt standby for tiden.
Færger er ikke noget der er plads til på ethvert modeljernbaneanlæg, men rigtigt mange vil jo gerne have et færgeleje og en lille færge med i det ene hjørne.  En Storebæltsfærge er selvfølgelig udelukket men der var også mindre færger i de danske farvande og jeg kan bestemt ikke klage over interessen.

min færgeblog modtager dagligt besøgi størrelsesorden 80 - 100. rekorden blev sat forleden med 122 besøg på en dag. Det er da flot når man trods alt befinder sig i et nicheområde.
Jeg kan kun anbeflae enhver der har noget at fortælle om sin hobby: - Lav dig en blog. det er spændende at arbejde med det og det er spænmdende når den bliver besøgt af andre med samme interesse.

 

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Poul

Indlæg: 129

PB

Hej Abel

du skrver at nu da Glyngøre station er kommet i handelen, kan du

fortælle hvor og hvem der laver den, eventuelt et link

Med venlig hilsen

Poul

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.872

PB

Det gør Epokemodeller: http://epokemodeller.dk/togmodeller/downloads.htm Og Danscale: http://www.danscale.com/nyheder
__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.131

PB

Hej igen, Bjarne

 

Jeg kan se på din færgeblog, at du under "Aktuelt lige nu" erklærer din forelskelse i Stena Scanrail.

Det er en forelskelse, som jeg også hjemsøges af, nu på 10. år (mindst! - så nu må jeg også hellere se at komme igang med byggeriet inden-alt-for-længe!) - så jeg lurer på, hvor man kan skaffe tegninger (spanterids, opstalt og dæksplaner) fra ?.

Jeg har også en "føler" ude på skalamodelskibe.dk - og overvejer også at prøve at spørge på Stena's kontor her i Frashawn - måske ved de hvem man skal spørge på Stena's rederikontor i Göteborg.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Hej Carsten.

Ja jeg er faktisk ligeglad med tegningerne og jeg bygger på et tidspunkt denne færge uden men blot ved at se på de fotos jeg har fundet på nettet af den. Jeg har bygget så mange færger at jeg har en rimelig ide om hvordan den skal se ud, og tegningerne skal jo blot få den til at blive skalatro.  Jeg mener sagtens at kunne opnå dette via fotos.

Men det er da morsomt at du også har forelsket dig i færgen.  Det er jo fint at have nogle delmål at gå efter.

gode hilsner, Bjarne.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.131

PB

Ohøj Bjarne

 

I min online-søgen efter en brugbar tegning af Stena Scanrail snublede jeg over denne trådwww.landgangen.se.

Dér findes der en lille tegning med opstalt og 9 dæksplaner.

Så kunne der måske være lidt at gå ud fra, når Abel's Skibsværft engang kaster sig ud i byggeriet ?.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bjarne Abel

modelbygger - fortrinsvis færger og skibe

Indlæg: 75

PB  Blog

Halløj Carsten.

Jeg siger tak for dette hint og jeg snuppede da lige samtlige fotografier og tegningerne fra den artikel der var om færgen. Nu har den fået sin egen side på min færgeblog så det skal nok lykkes at få den bygget på et tidspunkt.

Netop i går fik jeg overdraget tegningerne på en af SFL færgerne der sjeldede lastbiler mellem Helsingør og Helsingborg.  Disse færger var korte og vil være rimeligt lette at gå til.

Jeg er overbevist om at en del af dem som samler på modellastbiler kune være interesseret i at få en sådan færge der fragter lastbiler så måske bliver SFL færgen det næste projekt.

Jeg holder lige en byggepause da vi har sat vores hus lidt i stand, men nu kommer vinteren og den indbyder jo til at sidde med hobbyen.

hilsner fra Bjarne.

__________________

Sider på nettet:
- færgemodeller
- abels tog
- bryggerivogne

 

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.