Nyt modul - Vendesløjfe

Hejsa

NYT:nu som blogside som tiltænkt!

Jeg arbejder stadig på mit havnemodul, det har været med til et par træf og mindre fejl er blevet rettet. Der var blandt andet en kurve der var lidt for skarp hvilket fik bogie lokomotiver til at sidde fast, specielt MY.

Af resterne fra mit gamle anlæg lavede jeg en skyggebanegård, jeg blev dog aldrig tilfreds. Jeg endte med at opgive og sælge det hele i oktober 2021. Her er 3 billeder fra anlægget der nu er solgt.

BilledeOversigt over skyggebanegården, mine modulkasser passer ovenpå.

BilledeEt kig hen imod helixen

BilledeEt kig under anlægget.

Det jeg hellere ville have er en vendesløjfe, hvor den kan medtages til træf og som jeg også kan bruge derhjemme. Derfor bliver dette projekt prioiteret over mit havnemodul.

Vi har en del vendesløjfer i klubben i forvejen så jeg har taget de erfaringer med dem med i mit design.

Design forudsætninger:

  • Driftsikker
  • Vendesløjfe, enkeltsporet
  • Remise, inkl. drejeskive og depot for damplokomotiver
  • Opdelt i 2 moduler for at kunne transporter det.

Jeg kom frem til dette design. Jeg bruger Wintrack til at tegne modulerne inden at jeg går i gang.

Det betyder dog ikke at der er sådan at det ender, da jeg undervejs i byggeriet sagtens kan finde på ændringer. Hovedlinierne og geometrien bliver dog fastlagt.

Billedeudsnit fra wintrack

BilledeModulkasse produktionen er i gang i værkstedet. 

BilledeSom noget nyt har jeg lavet toppladen i 9 mm krydsfiner for at spare på vægten.

BilledeI klubben er vi begyndt at lave 3D printet modulender, så dem benytter jeg her. Her prøveopstiller jeg inden at der lægges skinne underlag.

BilledeDet første modul med sporskifterne er godt i gang. Her er skinnerne lagt og El-delen er næsten færdig. Undervejs går jeg at overvejer at lave et trinbræt/station til remisen.

BilledeOversigt billede. Sporene på det store modul er her lagt frem i prøveomstilling inden at jeg laver skinne underlaget færdig. placering af betjningspanel til drejeskiven har jeg ikke fundet den bedste løsning på endnu.

BilledeUnderside af modul hvor der er lavet DCC kørestrøm, forsyningstrøm til sporskiftedrev og betjeningsknapper til sporskifterne samt Loconet print som benyttes til togstyrring.

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 1 kan lide
Top