Nu modulbygger

Kære læsere

Jeg tænkte at det nok var på tide at jeg lige gav lidt lyd fra mig. Mit fastanlæg projekt gik i stå af flere grunde. Derfor gik jeg og tænkte på at jeg villle finde en N modul klub jeg kunne være med i stedet for. Jeg fandt heldigvis nogle ligesindende og vi mente at der var grundlag for at lave en Jysk afdeling af N-modulgruppen. Så for et par år siden blev N-modulvest dannet med stor succes. I N-modulvest sidder jeg i bestyrelsen hvor vi prøver at give vores medlemer det bedste grundlag og hjælpe dem til at bygge moduler. Blandt andet får vi laser skåret vores FREMO profil ender som medlemerne kan købe for 25 kr pr stk. Vi udleverer også en komplet færdig skåret byggesæt til et strækningsmodul så man kan komme hurtigt igang. Vi er idag næsten 40 medlemer. 

Jeg startede med at bygge en lille station på moduler, og for at undgå at lave samme fejl som mit kulsejlet fastanlæg skulle stationen være lille. Jeg fandt inspiration på nogle af de gamle sidebaners landstationer og her er Eriks side en virkelig god kilde. www.evp.dk. Station skulle have et godsspor og et krydsningsspor. Jeg ville også gerne have en lille remise på stationen så jeg kunne have en skinnebus til at holde til på stationen.

Billede Opstart af byggeriet. som i kan se er endestykkerne helt sorte efter laser skæreren. Her er stationen kun 2 moduler af 40x80 cm.

BilledeHjemmebygget 12 m drejeskive til remisen. Min idé er at stationens historie var damplokomotiver og at de blev vendt her på denne station. Drejeskiven kan ikke dreje, og skinnerne lader jeg bare gå lige igennem for at sikre høj drift stabilitet.

Da sporet var lagt kunne jeg godt se at krydsningssporet ikke var så anvendeligt når vi var til træf med klubben da det simplethen blev for kort. Derfor lavede jeg et modul på 60 cm som kunne sættes i midten i og dermed forlænge stationen.

BilledeNu er stationen blevet forlænget med 60 cm.

BilledeOpbygning af vejbaner. Jeg har brugt fin spartelmasse og givet den 4 gange maling i forskellige farver.

BilledeSådan endte stationen med at se ud. Her i vi til udstillingen Kjellerup hobbymesse 2017.

Stationen hedder nu Sprossebøl og er så færdig at jeg har den med på udstillinger og træf. Stationen er dog ikke helt færdig efter min mening jeg skal have lavet bomanlæg og lysanlæg ved baneoverskæringen. Men det bliver på et andet tidspunkt.

I N-modulvest der samarbejder vi med en række andre klubber og holder træf sammen med dem. Det gør at vi også får set noget forskelligt for hver gang og samtidigt gør det at vi har mange flere køreweekender.

BilledeHer er et billede fra træf i Haslev.

Til vores køreweekender har vi frikørsel og trafikspil som er køreplanskørsel hvilket er rigtig sjovt. Det at have en masse ligesindede at dele sin hobby med kan jeg kun anbefale det gør at man får meget mere ud af det. Så er i velkommen i en N modul klub i nærheden af dig. 

Til slut vil jeg runde af med mit seneste projekt. Det er en havn der ligger i en 90 graders kurve og som har et spor der går ned til havnen fra hovedsporet. Jeg tegner altid mine moduler inden at jeg begynder at bygge dem for man kan jo altid lave ændringer undervejs i byggeriet. Det har været en stor hjælp for mig at tegne dem først så man får styr på spor radiuser og spor hældning. Da jeg designede havnen skulle den være udfordrene og sjov at betjene, derfor er sporlængerne nøje planlagt. Ved at lave et vendespor bliver det noget sjovere at rangerer.

Vi i N-modulvest holder træf i Børkop til februar 2018 og der skal min havn være køreklar så det sætter pres på. Tidsplan ser dog fornuftig ud.

Jeg bruger desværre ikke så meget Sporskiftet.dk længere da vi i klubben har en god facebook gruppe hvor vi deler, viser fremskidt og deler problemer osv. men jeg synes alligevel at i også burde kunne se med og ikke kun i vores lukkede facebook gruppe.

BilledeBillede

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 3 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 897

PB

Tak for en go' beskrivelse af dine nye projekter.

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk elitesoldat ]

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.