Loftbanes status okt 2011

Det var meningen at jeg skulle i gang med banen i oktober måned. Men pga. at installationen af solvarmeanlægget har trukket ud har jeg ikke haft tid til at gøre rummet helt klar.

Jeg forventer at jeg kan komme i gang med at spartle og male i slutningen af næste uge. Således at rummet er klar til opbygning rammer og plader til banen.

Jeg mangler stadig at finde en metode til at fordele kørestrømmen under banen. Jeg regner med at tilslutte(lodde) kørestrøm ved hver skinnesamling(flexskinner). Alle disse ledninger fra samlingerne skal således samles under banen. Jeg har tænkt på om jeg kunne bruge en 2,5 kvadrat afisoleret installation kabel som alle ledningerne skal lodes fast til. Denne afisoleret ledningen kan så sættes fast med kabelsøm eller lign, for at undgå kortslutninger hvis de 2 ledninger røre hinanden.

Jeg ser frem til at komme igang med rammeopbygning og så må jeg vist heller snart få bestilt skinner og sporskifter. Jeg regner med at det løber op i 8.000-9.000 kr, og så skal jeg vist også have opgraderet mit internationale tog, og regional toget med vognbelysning

mvh Peter

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 658

PB  Hjemmeside

Baungaard skrev:
Jeg mangler stadig at finde en metode til at fordele kørestrømmen under banen. Jeg regner med at tilslutte(lodde) kørestrøm ved hver skinnesamling(flexskinner). Alle disse ledninger fra samlingerne skal således samles under banen. Jeg har tænkt på om jeg kunne bruge en 2,5 kvadrat afisoleret installation kabel som alle ledningerne skal lodes fast til. Denne afisoleret ledningen kan så sættes fast med kabelsøm eller lign, for at undgå kortslutninger hvis de 2 ledninger røre hinanden.

Vi i "Jernhesten" bruger denne metode:

Under hver skinne løber der et isoleret kabel. Dette kabel er kun afisoleret der, hvor fødekablet op til skinnen skal loddes på. Fødekablet er på ca. 10 cm., hvorved der er lidt fleksibilitet i, hvor og hvordan kablet kan trækkes under skinnen. Kablet kan enten lægges i en lille kabelbakke, som er skruet fast langs og under banelegemet, eller det kan hænges i dertil indrettede kroge/øskner eller lign.. Fødekablet stikker ud igennem den "perforerede" side i kabelbakken og føres op til skinnen gennem et 2 mm. hul. Fødekablet loddes på midten af skinnen for at minimere evt. tab af spænding gennem skinnen pga. den egen modstand."hullet" (afisoleringen) i kablet lukkes igen efter pålodningen af fødekablet med et stykke krympeflex.

Hvis man vil "weather" sine spor, kan man komme ud for, at malingen/vædsken trænger ind i sporet - og specifikt ind i laskerne - og derved skaber en isolering. Det har vi oplevet flere steder.

At lodde en ledning på en laske og så bruge den til at strømføde sine spor, mener vi heller ikke er anbefalesesværdigt. Dette mest fordi kontakten imellem lasken og skinnen ikke er perfekt. Fra sine yngre dage kan man måske huske, at laskerne blev løsere og løsere, jo mere man satte skinner sammen og skilte dem ad igen. Man skulle så "lige" give dem et klem med en tang, og så duede det lidt igen. Ved at lodde ledning direkte på hver eneste skinne kommer du over alt dette.

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 0 kan lide
Top

Picture

Baungaard

VVS Ingeniør ved COWI

Gadbjerg

Indlæg: 215

PB  Blog

Hej

Det var da en ganske god ide at lodde strømledningen direkte på midten af hver skinne, jeg havde egentlig bare tænkt mig at lodde dem på skinne lasken, men det vil jeg så ikke gøre mere Smile

Jeg kan allerede nu forudse at der kommer til at være rigtig mange ledninger under banen. Der skal være: kørestrøm (2 stk.) Sporbesætter (16 stk.) Sporskifter (mange) Belysning i 3-4 forskellige ledninger ( 5 stk ). Så jeg må nok også heller købe 6-8 forskellige farver ledning i 100 meter ruller.

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.