Klargøring til Modeltogtræf

Kære læsere

Først har jeg en lille opsang til os alle. Jeg har en stor passion for modeltog, og den deler jeg gerne. Særligt har et stort behov for at få flere med. Derfor trykker det mit hjerte når der ikke blivet taget godt imod de nye. Jeg oplever at vi(læs: erfarene modeltogbyggere) tit kommer til at tage rollen "jeg-ved-bedre" og kommer til at nedgøre andres beslutninger, valg og tilgang. Det er jo netop deres "..." og ikke mit "...". Derfor er min opsang. Glæd jer over at der kommer nye til. Hjælp dem med de spørgsmål de har og giv dem inspiration, gør jer umage i at besvare i en god og positiv tone.

Jeg er ved at gør klar til vores store træf i Børkop her er en poster.

 BilledeBillede

 

Det fungere på den måde at de inviterede klubber melder tilbage med hvilke moduler der kan deltage. Ud fra den pulje af moduler laves sporplanen. Der er mange forhold der skal tages højde for i den. Det kan f.eks. være:  Hvornår ankommer modulerne, hvilken højde skal anlægget være i, og hvor meget skal være til frikørsel vs. køreplanskørsel. Det bliver spændene i år for der for vi besøg fra Tjekkiet. Når sporplan er lavet skal køreplanenen laves og det et helt kapitel for sig hvordan det udføres. Generalt bruger vi at FREMO program til planlægningen.

Jeg er gøre mine moduler klar, her kan i se Sprossebøl som bliver flotter med tiden. Jeg er ved gøre klar til at sætte lamper op, så der kan komme lidt lys til spor og perron. I kan også se stationsskiltet, når man står inde i en hal er det meget rart at man lige kan orintere sig, hvis man f.eks. skal til Sprossebøl imens man holder på afgrenings stationen i den anden ende af hallen kan man se hvilken afrening man skal ud af.

Billede

Rebrousse havn er også ved at få en opdatering, som også skal med igen iår. Jeg er ved at lave græs og skræver ved hovedsporet.
Jeg har også opgraderet sikkerheden ved at installerer plastrude imod publikum for at undgå at toget falder på gulvet ved uheldig afsporing. Billede må komme senere, alternativt er i velkommen til at kigge forbi til træffet når vi holder åbent.

Billede

 

Man lærer jo af sine fejl. På havnen var kurven til Kulkajen lige lidt for lille. Små rangere lokomotiver kunne nemt passere, men bogielokomotiver som MY havde lidt problemer med at sidde fast, da bogien ikke kunne dreje helt nok i kombination med modulsamling. Derfor har jeg lavet lidt sporarbejde for at udbedre fejlen. Det drejer sig om det spor hvor man kan se afrevet hvid papir. Ved at forbedre modulsamling og øge kurveradiusen med sølle 2 cm, opnås en hel anden køreoplevelse.

Billede

 

Der er stadig ca.14 dage endnu, så jeg kan stadig nå en masse småting.

 

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 2 kan lide
Top

Picture

okhansen

Indlæg: 203

PB

Tak for info om træf  Smile

Og jeg er 100% enig med dig i at vi skal tage godt imod alle nye, for selv om de stiller et spørgsmål som allerede er stillet 117 gange, så er det første gang for dem. Det er heller ikke en selvfølge at man kan finde rundt i diveres mj-fora fra begyndelsen.

Måske vi ses i Børkop.

 

Mvh. Ole

__________________

H0 2 skinne
Dansk Epoke III - IV
Digital - Digitrax Zephyr Xtra
Rocrail via Digitrax PR3
iRoc, gør din iPhone til en håndterminal 

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.