Raspberry PI, DCC og SPI cocktail

Der er ikke sket det store byggeri på projektet. Jeg har fået lagt det meste af sporet, og var egentlig kommet til at tilslutte motorer til sporskifterne (servo i de synlige områder, magnetiske skiftere på skjulte spor).

Men tanken om et lille anlæg der skal styres af en stor IB-COM og en computer virker en anelse forkert. Jeg vil hellere have en lille computer jeg kan bygge ind i anlægget. Så da Raspberry Pi 3 kom på banen blev det min inspiration til at rode lidt med elektronik.

Første punkt er at se på om den kan bruges til at generere selve DCC signalet på sporet, og evt. læse S88 bussen. Det sidste er ikke kritisk - en S88 bus er en meget dyr fornøjelse når det kommer til inputs - den kan meget let erstattes af noget billigt elektronik. Men da jeg allerede har et par moduler kan man jo lige så godt bruge dem hvis det er muligt.

S88 er forholdsvist simpelt. Der er ikke de store timing krav - det må ikke gå for stærkt, men hastigheden styres fra centralen og den behøver ikke være konstant. Der er et par ledninger der skal sendes høj i starten på signalet, men det er ret let at opnå med et par shift-registre.

Timingen i DCC signalet er derimod ikke styret fra centralen. Det er et krav at det sendes med konstant hastighed - ligesom UART/RS232). Men i modsætning til UART sendes der her lange signaler (over 60 bits) hvor timingen ikke må fejle. UART sender en byte af gangen, og kan "resynce" tiden mellem hver byte.

Typisk er tidskritiske signaler noget der kræver et lowlevel device hvor man kan styre hvilken kode der kører hvornår. Et eksempel på sådan et device er en Arduino. En Raspberry Pi kører typisk ikke et realtime operativsystem - i mit tilfælde kører den Windows 10 IoT, så der er ikke nogen garanti for at processoren ikke er i gang med at lave noget andet når den skulle skifte signalet. Selv om DCC signalet bruger (for computere) meget lange impulser på 58μs så skal signalet "afleveres" med en præcision på 6μs. Det er måske ikke uopnåeligt med "bitbanging", men jeg er ikke overbevist om at det kan gøres pålideligt, og hvis det kan - er jeg ikke overbevist om at jeg vil bruge 1/4 af processorkraften på at sende signalet.

Jeg havde tidligere set en løsning på at sende it IR fjernbetjeningssignal fra en Netduino (der minder meget om en Arduino, men den kører .NET Micro Framework der ikke er real-time):

https://highfieldtales.wordpress.com/2012/02/07/infrared-transmitter-dri...

Her bliver SPI protokollen brugt. SPI er en seriel forbindelse der kører med et klok signal fra master enheden, men da man kan få mere assistance fra hardwaren til at sende signalet kan man sende med en høj hastighed uden at CPU'en er låst hele tiden.

Kunne samme system bruges på en Raspberry Pi ville det være muligt at sende DCC signalet og samtidigt læse S-88 sensorerne - uden at belaste CPU'en ret meget. Den skal naturligvis beregne signalet, men med et signal der er så langsomt som DCC vil det være en ubetydelig del af processorkraften der skal bruges til det. Det kritiske punkt er om klokken kan holdes mellem bytes, og om man kan ramme hastigheden korrekt. Normalt er SPI ikke så tidskritisk da alle enheder følger samme kloksignal - men her vil jeg ignorere kloksignalet når jeg sender DCC.

Jeg fik brygget lidt breadboard sammen for at se hvad man kan opnå:

Billede

Det er en SN754410NE H-bridge med en 7404 inverter der sikrer at de to styre signaler på H-bridgen altid er modsat rettede. Der skal naturligvis mere til i det lange løb (kortslutningsbeskyttelse, vendesløjfe support osv.) men det er nok til at eksperimentere med. Det er faktisk mere end nødvendigt - jeg målte bare direkte på SPI output (MOSI) pinden så der var egentlig slet ikke brug for noget breadboard, men det er jo altid sjovt at se at der er strøm på skinnerne.

Desværre ser det ikke lovende ud:

Billede

Øverst har vi DCC signalet og linje to er klokken. Det er ret tydeligt at der er en pause mellem hver byte. Og den er meget lang. Jeg prøvede at sende signalet ved 1Mhz (så omkring 100 gange hurtigere end DCC), og her var pausen mellem to bytes helt nede på 2μs - indenfor tolerancekravet for DCC. Men hver 12 bytes kom der en længere pause på 10μs - der er over grænsen.

En lille quiz: Hvilket lokomotiv er dette en kommando til? Smile

Jeg ved ikke om Microsoft's "Lightning" IO drivere udnytter hardwaren fuldstændigt.  Evt kan Raspbian sende signalet - jeg har ikke prøvet, og er egentlig ikke interesseret i det. Med Windows IoT kan jeg køre samme programmer på min Raspbery Pi, tablet, telefon, computer, og xbox (der naturligvis også skal kunne styre et tog Smile). Det giver meget fleksibilitet i opbygningen af softwaren. Skal jeg væk fra Windows bliver det besværligt i mit ekosystem (det er naturligvis ikke et generelt problem, i andre ekosystemer virker Raspbian fint).

Så hvad gør man nu?

DCC kan let implementeres på en Arduino. Den kan så styres fra min Raspberry Pi, telefon, computer, eller tablet over bluetooth - eller fra min Raspberry Pi, tablet eller computer over USB. Det kræver ingen software ændringer uanset hvad jeg ender med at kommunikere med. Det er forholdsvist billigt. Man kan købe en Raspbery Pi clone for et par euro (eller en Mega clone for 6, så for man også en stak IO).

Det er nok den mest fornuftige løsning. Det var alligevel planen at smide et par Arduino Mega enheder i USB porten på Pi'en for at få mere IO. Der ville jeg dog køre Firmata. Med Firmata behøver jeg ikke programmere Arduinoen. Og for nu at sige det direkte: Jeg ser mig helst fri for at programmere Arduino. Smile

Der må også være nogen der har lavet en DCC command station til Arduino - der kan styres over UART, USB, SPI, eller I2C - så evt finder jeg noget jeg kan bruge.

Det bliver nok den vej jeg går.... det er helt sikkert det fornuftige at gøre....  men der rumstere en tanke i baghovedet med en ordentlig stak shift registre signalet kan sendes fra. Det er ikke en fornuftig vej at gå - det er dyrere og mere komplekst... men det er muligvist også sjovere, så lad os se hvad der sker.

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.101

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Lars.

lmoelleb skrev:
Desværre ser det ikke lovende ud:

Nej, det er også den konklusion, jeg er nået til.

Citat:
Der må også være nogen der har lavet en DCC command station til Arduino - der kan styres over UART, USB, SPI, eller I2C - så evt finder jeg noget jeg kan bruge.

I min planlægning har jeg tænkt mig at en DCC sniffer med en Arduino, der så kan sende de modtagne signaler via USB til såvel en PC som en stak Raspberry Pi. Hvis du er interesseret i at se på sådan en løsning, skal du nok se på siden MRRWA - Model RailRoading With Arduino. Her kan du finde det, du skal bruge - hvis du altså vil den vej. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.594

PB

Nu er jeg måske bare kedelig, men hvorfor bruge lang tid på at opfinde noget der er lavet i forvejen? Køb en z21, forbind den ved hjælp af netværk til din pc og så har du de fineste DCC signaler du kan ønske dig, med railcom og hele svineriet. Der er sågar en feedback bus du kan bygge videre på, vis du vil

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 990

PB

Bent_P skrev:

Nu er jeg måske bare kedelig, men hvorfor bruge lang tid på at opfinde noget der er lavet i forvejen? Køb en z21, forbind den ved hjælp af netværk til din pc og så har du de fineste DCC signaler du kan ønske dig, med railcom og hele svineriet. Der er sågar en feedback bus du kan bygge videre på, vis du vil

Det er jo individuelt hvilke nuancer af vores hobby vi hver især ender med at dyrke mest?  Smile Selvom jeg sikkert selv ender med (som dig) mest at bruge færdige løsninger kan jeg sagtens få øje på at det ville være dybt interessant og udfordrende at gøre det som forslået her!  Smile

God weekend,

Peter

 

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Bent_P skrev:

Nu er jeg måske bare kedelig, men hvorfor bruge lang tid på at opfinde noget der er lavet i forvejen? Køb en z21, forbind den ved hjælp af netværk til din pc og så har du de fineste DCC signaler du kan ønske dig, med railcom og hele svineriet. Der er sågar en feedback bus du kan bygge videre på, vis du vil

Nu ville en SPROG nok passe bedre til indbygning i mit lille anlæg da jeg ikke har brug for RailCom og den let kan byges ind under pladen. Jeg har allerede in IB-Com, så jeg har haft tog ude på banen under computer control. Men:

1) Jeg har nok ting her i livet hvor alt skal gøres hurtigst muligt. Jeg har valgt at konstruktionen af mit lille anlæg må tage så lang tid som det nu tager - det er helt fint hvis det tager et år eller fem, og evt genstartes et par gange på vejen.

2) Det interesserer mig hvordan ting virker, og selv om man kan (og jeg allered har) læst op på hvordan DCC commandoerne virker, så er det nu engang sjovere for mig at se om man kan genere dem selv.

3) Det interesserer mig at lave ting. Som programmør "skaber" jeg ting konstant, men altid virtuelt. Jeg bygger model tog for at lave noget selv. Og for mig, er elektronikken lige så interessant som det øvrige der skal laves.

Jeg er sikker på at jeg vil finde områder hvor jeg vil købe en løsning hvor det kunne laves selv (for eksempel køber jeg måske en stak træer). Det tager jeg efterhånden som jeg kommer frem - alt efter om det lige fanger min interesse at lave det selv. Det kan da også være at jeg ender med bare at bruge min IB-Com eller købe noget andet senere hvis jeg får bøvl med det hjemmelavede.

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Lars Skjærlund skrev:

I min planlægning har jeg tænkt mig at en DCC sniffer med en Arduino, der så kan sende de modtagne signaler via USB til såvel en PC som en stak Raspberry Pi. Hvis du er interesseret i at se på sådan en løsning, skal du nok se på siden MRRWA - Model RailRoading With Arduino. Her kan du finde det, du skal bruge - hvis du altså vil den vej. Smile

Ja, jeg kom forbi den side den anden dag. Men mit anlæg er så lille at der ikke bliver brug for at sende signalet rundt. DCC kommandoerne bliver udsendt fra én central enhed (formegentlig min Pi, men evt noget kraftigere hvis jeg går viddere med dybdekamera til positionsbestemmelse).

Jeg regner med at jeg kun får brug for 2-4 Arduino'er, så de kan få deres kommandoer over USB fra centralenheden.

Men jeg kom forbi den har: DCC++

Umiddelbart ser det ud til at den kan klare det jeg har brug for. Så det er helt sikkert noget i den stil jeg bør bruge. Det er lettere, billigere, og jeg kan debugge det direkte fra min computer (jeg kan også debugge direkte på min Pi, men det tager omkring 10 sekunder hver gang der skal deployes). Men nu skal man jo ikke altid gøre hvad der er mest fornuftigt... så jeg sidder lige og ser på en IC555 der generer dette signal:

Billede

Hmm. Så smid DCC signalet ind i en stak shift registre lynhurtigt med SPI.

Jeg kan så generere én puls på high->low edge, og én på low->high edge fra IC555 klokken. 

Smid det gennem det her:

Billede

(ja, jeg ved godt at det er en S/R flipflop på tegningen, jeg kunne ikke lige finde en D flipflop i schematic programmet - og den ene DCC out skulle have haft en "Shift Clock" label).

Jeg har ikke gennemtænkt det helt endnu, men så vidt jeg kan se vil det give følgende:

  • Klok puls til flip-floppen hver 58μs hvis ShiftOutput er høj, hver 116μs hvis ShitOutput er lav.
  • Output fra flipfloppen der inverterer hver gang der kommer en klok puls på flipflop input. Det er et DCC signal.
  • Output fra flipfloppen der har én low->high edge hver gang der er sendt én bit. Det indikerer vi har haf begge faser af DCC bitten og kan sende næste bit - så det er et clock signal til shift registered.

Man kan bruge en counter til at se hvornår signaler er sendt. Man kan også have 2 parallel rækker af shiftregistre (én række med parallel out og én med parallel in), så kan computeren loade dem med parallel out, og når counteren indikerer det første signal er sendt sendes den nye kommando over på output shift registrene.

Men man kan også bare være doven. Loope shift registrerne så den kan stå og sende den samme kommando automatisk, så afbryder computeren den bare når der skal sendes en ny kommando. Det giver "halve" kommandoer når der skiftes, men det er protokollen jo lavet til at håndtere. Computeren skal også selv beregne hvornår en kommando er afsendt nok gange (jeg mener man bør sende den 3 gange) så den ikke sender den nye kommando for tidligt... men det er trivielt.

Igen - dette er IKKE den letteste måde at få et DCC signal, det er bare noget jeg roder med for sjov. Mine D flip-flops er stadig på vej fra Kina, så jeg ved ikke hvornår jeg kan eksperimentere med det.

Der skal naturligvis lidt mere til en det der er i skemaet her. Puls generatorerne og lidt logik der styrer om shift registerne får klok fra IC555 (når der sendes) eller computeren (når der loades ny kommando).

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.101

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Lars.

lmoelleb skrev:
Men jeg kom forbi den har: DCC++

Ja, det ser godt nok spændende ud - det kan godt være, jeg også skal se lidt nærmere på det projekt.

Men indtil da håber jeg at høre mere om dine eksperimenter, de er (også) rigtigt spændende.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Så har jeg fedtet med ledninger igen:

Billede

Yderst til højre er det en IC555 timer med samme opsætning som tidligere. I midten er der en 74HC04 NOT gate (inverter) og til sidst en 74HC08 AND gate.

De er forbundet efter følgende diagram:

Billede

Idéen med de mange NOT gates er at forsinke signalet. Ser vi på den nederste del af kredsløbet (den del der ledet til EdgePulse2) når 555Pulse er lav vil AND gaten have ét højt input (den der går igennem de 5 NOT gates) og ét lavt input (det der går direkte til AND gaten).

Når 555Pulse skifter til høj vil AND gaten få de to modsatte inputs. Men hver NOT gate giver en lille forsinkelse. Så det øverste input på AND gaten vil skifte fra høj til lav en anelse efter det nederste input er skiftet til højt. Så der er en kortvarig periode hvor begge inputs er høje - og derfor genereres der en kortvarig puls med et højt signal på and gatens output.

Den øverste del af skemaet er identisk - den er bare "forskudt" en enkelt gate, så den genererer ud fra det inverse 555Pulse signal. Det vil sige at den sender en puls når 555Pulse skifter fra høj til lav.

Signalet ser sådan her ud:

Billede

Bemærk at der manger en puls ved det sidste høj til lavt skift - og det er et generelt problem, der mangler rigtig mange - jeg har bare udvalgt et af de bedre udsnit her. Jeg er dog ret sikker på at det er min 5 euro Kina logic analyzer der ikke sampler hurtigt nok til at vise signalet. Den viser at alle de genererede puls signaler er 42ns  - det svarer til en sample rate på 25Mhz - og det er vist også begrænsningen på analyzeren.

Som det ses på diagrammet kører forsinkelsen igennem 5 not gates. Eksemplerne jeg har fundet på internettet bruger kun 3 - jeg gik op til 5 for at se om jeg fik et bedre resultat i analyzeren. Så jeg går ud fra at puls signalet er langt nok til at få en flip flop til at reagere. Kommer mine D flip flop ikke i rimelig tid fra Kina bruger jeg nok bare en NAND gate til at konstruere en flip flop. Men jeg kunne også bruge noget mere breadboard plads og jumper wires. De er også bestilt... i Kina... Det er billigt, men ikke ligefrem hurtigt. Smile

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Her er et samlet skema inklusiv clock generatoren. Dette skema er lavet i Eagle - det er åbenbart standard software til den slags. De har vist rigtig mange professionelle brugere der bliver enormt sure hvis der ændres noget som helst i brugerfladen. Så vidt jeg lige kan bedømme har det været tilfældet de sidste 20 år. Men heldigvis brugte jeg også computer for 20 år siden, så det er da til at finde ud af... når man nu skal.

Billede

SHIFTOUT i nederste højre hjørne er output fra shift registrerne hvor kommandoen er lagret.

Nu er en gang IC'er ikke det mest sigende at tage billeder af, men i får et alligevel. Den løse grønne ledning er - sammen med en pull-down modstand - stedfortræder for shift registrerne.

Billede

Jeg startede med den gønne ledning høj. Den blev så trukket ud midt-vejs så SHIFTOUT skifter til lav. Det gav følgende resultat:

Billede

Øverst er klok signalet fra NE555N chippen. Signalet i midten er SHIFTOUT (så den grønne ledning). Nederst er DCCOUT (der går til boosteren, men mere om det senere).

Det ser ud til at det er lykkedes - DCC signalet har korte impulser når der er et højt input fra shift registret, og lange pulser når der er et lavt input.

Det næste jeg vil se på er nok de shift registre kommandoen skal placeres i. Der skal brygges noget sammen så de styres af SPI klokken når kommandoen modtages, og fra DCCOUT når kommandoen skal sendes ud på sporet. Umiddelbart er det meget simplet, men jeg vil lige overveje om jeg let kan bruge de mange (9) shift registre jeg skal bruge til noget GPIO når jeg alligevel har dem, og det gør det en anelse mere kompliceret.

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.101

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Lars.

lmoelleb skrev:
Dette skema er lavet i Eagle - det er åbenbart standard software til den slags. De har vist rigtig mange professionelle brugere der bliver enormt sure hvis der ændres noget som helst i brugerfladen. Så vidt jeg lige kan bedømme har det været tilfældet de sidste 20 år. Men heldigvis brugte jeg også computer for 20 år siden, så det er da til at finde ud af... når man nu skal.

- og jeg brugte 555 for 40 år siden, hvis vi nu skal til at konkurrere på den slags parametre. Smile NE555 er virkeligt en gammel, gammel sag - men den er slet ikke død, jeg har for nogle få år siden købt en 50-100 stykker, som jeg fik billigt et eller andet sted, da jeg alligevel købte noget andet.

Eagle er på mange måder standard indenfor elektronik-layout - der er rigtigt mange printproducenter, der forlanger en Eagle-fil som input. Den behøver dog ikke være lavet i Eagle, mange andre programmer kan arbejde i formatet; men det siger noget om udbredelsen, når programmet har lagt navn til standard-formatet. Jeg er også enig i, at brugerfladen ligner noget fra fortiden - der var ikke nogen, der sagde AutoCAD, vel?

Den gratis version af Eagle er begrænset til relativt små print, hvilket jo kan være godt nok for mange af os hobbyfolk. Men du kunne også overveje at se på det nye "standard-program" blandt hobbyfolk - det ville nok kunne have lavet endnu flottere diagrammer bl.a. her til Sporskiftet: Fritzing. Det er et rigtig godt lille program, der bl.a. kan vise breadboard på en grafisk måde, der langt bedre end dit foto viser, hvordan opstillingen er lavet. Tegninger af Arduino, breadboards mm. i denne artikel er lavet med Fritzing. Kig på det - det kunne være, det var noget for dig.

Citat:
Det ser ud til at det er lykkedes - DCC signalet har korte impulser når der er et højt input fra shift registret, og lange pulser når der er et lavt input.

Spændende - det må jeg se nærmere på ved lejlighed.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Jeg vil kigge på Fritzing igen. Jeg har det liggende på skrivebordet, jeg kan ikke huske hvorfor jeg gik væk fra det. Så vidt jeg husker havde jeg et par crashes på tidligere versioner.

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Jeg har lige kigget på Fritzing igen, og kan nu uden problemer huske hvorfor jeg ikke bruger det. Smile

Der mangler simpelthen komponenter. For eksempel kunne jeg finde et 7404 NOT gate, men ikke et 7408 AND gate. Jeg ved godt at man bare kan bruge en general IC, men så skal man sidde og se på pin numrer når man forsøger sig at få et overblik over kredsløbet, og det er alt alt for besværligt.

Jeg overvejer selv at lave de manglende komponenter- det er jo bare en SVG tegning der skal opdateres fra den general IC, men jeg må sige at Eagle's support for at de enkelte gates fra en IC kan placeres særskilt på et skema er tiltalende. Så kan man arangere skemaet så det giver logisk mening - det gør det langt lettere at udvikle kredsløbet. Det kan godt være at det bliver for besværligt senere når man kommer op at slås med Eagle om hvilken IC/pins der skal benyttes til en enkelt gate, men det tager vi til den tid hvis det bliver nødvendigt. Jeg har en mistanke om at jeg godt kan lave mit prototype board direkte ud fra skemaet.

Jeg brugte EasyEDA til de første skemaer - og det virkede helt fint til mit formål. Indtil det ikke ville optegne nye skemaer korrekt (komponenterne er kun synlige ved mouse over og font size er forkert).

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Havd med at bruge en arduino som "DCC buffer", så kan den stå og sende strenge  konstant. Du kan så engang imellem smide en streng over til den...ligesom at fodre en drövtygger. Din "hoved CPU" kan så lave nopget andet vigtigt imens.

I övrigt skal du se på LDT de har lavet en forbedret udgave af S-88, en HSI S-88

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

DanskBjergbane skrev:

Havd med at bruge en arduino som "DCC buffer", så kan den stå og sende strenge  konstant. Du kan så engang imellem smide en streng over til den...ligesom at fodre en drövtygger. Din "hoved CPU" kan så lave nopget andet vigtigt imens.

I övrigt skal du se på LDT de har lavet en forbedret udgave af S-88, en HSI S-88

Det er helt sikkert det smarteste at gøre, og noget jeg overvejer. Det her er bare "for sjov".

Et eller andet sted i de alt for mange posts ovenfor skrev jeg det her:

lmoelleb skrev:

Men jeg kom forbi den har: DCC++

Umiddelbart ser det ud til at den kan klare det jeg har brug for. Så det er helt sikkert noget i den stil jeg bør bruge. Det er lettere, billigere, og jeg kan debugge det direkte fra min computer (jeg kan også debugge direkte på min Pi, men det tager omkring 10 sekunder hver gang der skal deployes). Men nu skal man jo ikke altid gøre hvad der er mest fornuftigt...

Så ja, jeg er i fuld gang med at være ufornuftigt. Big smile

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.