Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

DCC på Marklin AC - styret af RPI og Gertbot

Hejsa

Da jeg er ny her, kommer lige lidt forord .


Jeg sidder med en Raspberry Pi 2 samt et gerbot udvidelses kort. 
(en mini computer og et printkort for nørder)
Det kan bla. producere DCC signaler , men bruger DC (jævnstrøm) og min bane er Marklin AC (vekselstrøm)

Da jeg kan programmere i bla. C++ på Linux, så er det jo oplagt at lave min egen styring, og måske andre kan bruge det også.
Der kører en fuld desktop som kan køre alle programmer der ellers kører på en linux maskine, så det er en fuldblods computer med wifi osv. og kan tilsluttes direkte til TV med fuld hd opløsning, via HDMI.
Man kan også styre den fra en anden computer uanset styresystem.

5-600 kroner er som udgangspunkt billigt hvis altså DC og DCC kan bruges.

Billede


Jeg har for et par år siden købt en masse C 3 spors skinner og nogle tog, og gjort klar til at bygge en model bane, desvære har den ligget stille siden da
fordi jeg ikke kan afgøre hvordan den skal opbygges, elektonisk set.
Jeg har en plade under denne, til en fremtidig skygge station.

Modelbane idé


Jeg leder efter en måde, at kombinere jævnstrøm og DCC signaler, med vekselstrøm og MM.
Kan spor, signaler og dekodere køre jævnstrøm med DCC, eller er der ligefrem en måde at få kombineret det på. 

Jeg har en Viesmann 5211 dekoder, som ser ud til at den kan bruge ekstern DC strøm, men syntes ikke jeg kan finde ordentlig dokumentation på den.
Har fundet et flot dokument om den , men den nævner ikke specifikt mht. DC / AC osv.

Jeg har læst mig gul og blå, men dette emne er spredt i små artikler om en enkelt ting osv., så jeg håber at i kan hjælpe mig her :D 

Til gengæld vil jeg hjælpe alle der kunne have samme lyst, såfrem der kan findes en god løsning og det er brugbart ;) 

Tak.

 ups måske jeg har skrevet forkert .... MFX er måske ikke det samme som MM , jeg mener MFX  ....

Update:

fandt ud af at jeg skal have en anden dekoder, der passer til DCC , jeg har viesmann 5211 mm og skal bruge 5212  dcc ... 
så jeg vil anskaffe mig sådan en, og teste igen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

HP 16

IT

Sjælland

Moderator

Indlæg: 249

PB

Hej Necleus

 

Jamen velkommen til denne dejlige hobby.

Du kan sagtens sende DCC protokol signaler til Märklin skinner.

Det gør jeg selv på mit anlæg, som jeg styrer ved hjælp af open source programmet Rocrail. Via USB har jeg koblet en Sprog II DCC fortolker der transmitterer signalet til og fra skinnerne.

En løsning jeg har fået op at køre for under 500 kr.

Ulempen er så at det kræver at Märklin lokomotiver med MFX dekodere der jo bruger Motorola protokol også kan sættes op til at forstå DCC signalerne.

Hvordan du skal forbinde din Raspberry Pi til skinnerne er jeg ikke klar over, måske andre af sporskiftets brugere kan byde ind her, men jeg vil helt klart anbefale at nærstuderer RocRails forum, hvor der også er en del indlæg omhandlende Raspberry Pi. Det kunne måske give nogle gode tips til dit projekt...

http://forum.rocrail.net/viewforum.php?f=95

 

Spændt på at følge dit Raspberry projekt, hvis det bliver den vej du vælger at gå...

 

 

Mvh

Kristian

 

 

 

__________________  Kører 3-skinne via Sprog II (DCC) med Rocrail.Forbillede: Hjørring Privatbaner og Nordjyske Jernbaner.Epoke: fra dengang til nu.Medlem af Slæbeskoen.dk
Like 1 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.101

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Nucleus.

Nucleus skrev:
Jeg leder efter en måde, at kombinere jævnstrøm og DCC signaler, med vekselstrøm og MM.
Kan spor, signaler og dekodere køre jævnstrøm med DCC, eller er der ligefrem en måde at få kombineret det på.

Der er vist ikke nogen, der har sagt det klart i denne tråd:

Når du kører digitalt, giver det ikke mening at snakke om jævnstrøm og vekselstrøm, som du gør det. I praksis kører alle med vekselstrøm i skinnerne - og stort set alle kører med jævnstrømsmotor: To-skinne folk, der bruger DCC, har vekselstrøm i sporet og jævnstrømsmotorer, mens tre-skinne folk, der kører MM, MFX eller DCC også har vekselstrøm i sporet og jævnstrømsmotorer. Man kan også køre med flere protokoller samtidigt, så du har både MM, MFX og DCC i sporet. Mange moderne dekodere kan forstå alle protokoller - omend ikke på samme tid.

Af hensyn til den til tider begrænsede båndbredde i sporet - specielt på større anlæg - er det dog praktisk at begrænse sit brug af forskellige protokoller, så man ikke får al for megen støj. Jeg kender mange Märklin-folk, der udelukkende bruger DCC på deres ellers overvejende Märklin-anlæg.

MM og MFX er lukkede, proprietære protokoller, som du måske nok kan hacke, men ikke få fuld support på. DCC er en åben standard, hvor alle protokoller er offentliggjort, så hvis du gerne vil lege, er det nok smartest at holde sig til DCC.

Jeg holder også af at lege med såvel Arduino som Raspberry Pi, og har også skrevet en del om specielt Arduino her på Sporskiftet; jo mere jeg bruger det, jo mere begejstret bliver jeg. Men selvom det kunne være fristende at skrive al software selv, tror jeg alligevel, det bliver for stor en mundfuld for de fleste at skulle skrive en komplet styringssoftware fra bunden - så jeg har også tænkt mig at se alvorligt på Rocrail, der forlængst er dukket op i en speciel Raspberry Pi udgave.

Der er mange andre områder, hvor du kan bruge dine evner som programmør - både ved at bidrage til Rocrail-projektet, men måske også ved at lege med på nogle af mine Arduino/Pi projekter?

Jeg har en del spændende ting på bedding i øjeblikket, som jeg glæder mig til at vende tilbage til.

__________________

MVH
Lars

Like 1 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Tak for jeres svar ;) 

Jeres svar giver mig masser af læsestof og teknikker jeg vil prøve på at sætte mig ind i, og få en bedre og bredere forståelse det hele Wink

Jeg vil helt klart kigge nærmere på rocrail m.m .

Lars Skjærlund skrev:

Når du kører digitalt, giver det ikke mening at snakke om jævnstrøm og vekselstrøm, som du gør det. I praksis kører alle med vekselstrøm i skinnerne - og stort set alle kører med jævnstrømsmotor: To-skinne folk, der bruger DCC, har vekselstrøm i sporet og jævnstrømsmotorer, mens tre-skinne folk, der kører MM, MFX eller DCC også har vekselstrøm i sporet og jævnstrømsmotorer. Man kan også køre med flere protokoller samtidigt, så du har både MM, MFX og DCC i sporet. Mange moderne dekodere kan forstå alle protokoller - omend ikke på samme tid.

Jeg er helt med på det, men det "gertbot" kort jeg har købt til RPI2 , bruger jævnstrøm til at sende DCC signalerne med.
Det gode ved "gertbot" kortet er at det selv kan generere DCC så der er ikke brug for noget andet, jævnstrøm ind, og ud forbindes direkte til skinnerne, hvis det altså var en jævnstrøms bane.

Jeg så en youtube video hvor det virkede perfekt, på en jævnstrøms bane  ..... men "gertbot" kortet er købt til leg og test, så ikke det store problem, hvis jeg skal have fat på "GCA-Pi01" til RPI -> Rocrail  systemet :) 

Jeg havde en vild tanke om at jeg måske kunne kører AC og DC stel (nul og - )  i samme spor, og så isolere det andet spor til + , og på den måde køre både DC og AC samtidig.
Men det er nok mange problemer i det, et er hjulene .....

Jeg er helt klar tændt på at bruge RPI fordi jeg i forvejen er en Linux -> Opensource tilhænger og er vildt imponeret af RPI2.
(har 3 af dem)

Hvis det er det samme du har gang i, så er jeg da klart frisk på at give en hånd med hvis jeg kan, det er jo ren interesse og kreativ hygge Wink

På RPI2 kører jeg de samme udviklings værktøjer som jeg bruger i forvejen, C++ og GTK.

Men  nu vil jeg lige kigge nærmere på det, i har jo givet mig noget at tænke over, det er jo en helt ny verden :) 


André

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

nktog

Indlæg: 119

PB

nucelus skrev:
Jeg er helt med på det, men det "gertbot" kort jeg har købt til RPI2 , bruger jævnstrøm til at sende DCC signalerne med.
Det gode ved "gertbot" kortet er at det selv kan generere DCC så der er ikke brug for noget andet, jævnstrøm ind, og ud forbindes direkte til skinnerne, hvis det altså var en jævnstrøms bane.

Det er irrelevant hvad kortet bruger af forsyningsstrøm - hvis kortet bare generere DCC signaler så virker skidtet sålænge du har en dekoder der kan forstå DCC, så der er ikke noget med 'hvis det altså var en jævnstrømsbane'

DCC indeholder både beskeden til dekoderen og den strøm lokomotivet skal bruge til at køre. Pointen er at  det er måden strømmen 'formes på' - bølgerne i vekselstrømmen* der indeholder beskeden. Og det vil altid være vekselstrøm* uanset hvad du bruger til at forsyne kortet med. Så med andre ord har du et kort der kan lave DCC såvirker det også med alle dekodere der kan forstå DCC. Du skal altså ocverhovedet ikke tænke på jævnstrøm eller vekselstrøm. At dit kort tilfældigvis skal forsynes med jævnstrøm er bare en følge af den måde elektronikken på kortet genererer DCC - det har ikke noget at gøre med hvad der kommer ud på banen.

mvh

Niels Kristiansen

*Teknisk set er det vist ikke vekselstrøm, strømmen veksler godt nok, men ikke i sinuskurver men i 'firkanter'.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Ok tak, det lyder interesant, selv om jeg syntes det lyder underligt ;) 

Når jeg leder efter elktronik der kan lave DC om til AC så er det ikke let, og ser dyrt ud.
ex. DC -> inverter -> trafo -> AC
Den anden vej skulle være simpel og billig.

Så jeg er imponeret over at du mener at mit billige gertbot kort, hvor jeg sender DC kørestrøm ind i, så ikke bare laver DCC men konverterer det til AC ? (af en slags)
Jeg fik faktisk ikke målt udgangs strømmen.

Nu har jeg afmonteret det hele, da jeg er ved at sætte lejl. i stand, men vender tilbage til det bagefter.

Desværre var min dekoder MFX så jeg skal lige afgøre om jeg vil bruge penge på en DCC dekoder, eller gå rocnet vejen.

Jeg vil jo helst have at det du siger kan bruges, da det er hvad jeg oprindeligt havde håbet på ;) 

EDIT : !!  haha aller nederst i manualen på gertbot står der "The board will take your DC power source and turn it into an AC voltage." Laughing out loud
Super fedt du fik mig til at undersøge sagen nøjere Wink

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.101

PB  Blog  Hjemmeside

Nucleus skrev:
Når jeg leder efter elktronik der kan lave DC om til AC så er det ikke let, og ser dyrt ud.
ex. DC -> inverter -> trafo -> AC

Ja, du er vist software-mand. Smile

Det lyder, som om du har været ved at se på en klassisk DC til AC konverter - og her har du ret, de er normalt ganske dyre. Det er der flere grunde til, den mest almindelige er, at man forventer at kunne trække en meget stor effekt ud af dem: F.eks. en konverter fra 12 V DC i en bil, hvor du gerne vil kunne trække flere hundrede watt 230 V AC. Det kan man godt lave - men det koster. Normalt forventer man jo også, at sådan en konverter leverer en temmeligt stabil 50 Hz sinuskurve - det er, hvad man får fra elværket, og mange motorer og ure er afhængige af, at frekvensen er præcis.

Men der er mange andre tilfælde, hvor situationen er en helt anden: Modeltog er en af dem, men man kunne også nævne en almindelig forstærker i f.eks. et stereoanlæg. Her forventer du også at få AC ud til højttalerne, men selv når man forsyner den med 230 V AC, bliver spændingen først konverteret til DC for herefter at blive konverteret til AC igen, før den når ud i højttalerne. Det samme sker i din mobiltelefon - her starter man med DC fra batteriet, men ender med at få AC ud i højttaleren.

På modelbanen sker det samme: I udgangen af din styreenhed eller din booster sidder en forstærker, der forstærker et svagt AC styresignal til et kraftigt AC signal, der kan levere strøm nok til at drive dine lokomotiver og andet isenkram. Det minder langt mere om forstærkeren i stereoanlægget end om den DC/AC konverter, du åbenbart har kigget på. En ECoS eller en Märklin CentralStation indeholder både en kommandoenhed og en forstærker - den sidste går normalt under navnet booster, når vi taler modeltog. De store enheder har normalt en ekstra udgang til netop en eller flere boostere - det svarer til, at du deler dit stereoanlæg op mellem forforstærkeren og effektforstærkeren - den ekstra booster svarer til en effektforstærker mere, der får samme signal fra forforstærkeren, som den effektforstærker, der er indbygget.

Alle de kendte protokoller til styring af modelbanen bruger AC, så du vil have AC i sporet uanset hvilken protokol, du måtte vælge.

Citat:
Jeg fik faktisk ikke målt udgangs strømmen.

Den er højfrekvent i forhold til normale måleinstrumenter, så du kan slet ikke måle den på traditionel vis; men bruger du et oscilloskop, kan du tydeligt se, at der er tale om AC.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Jeg skal nok få styr på det over tid  Wink

Jeg har taget en marklin trafo fra Mobile station 2 , 18 v DC, og der kommer 18 v AC ud til sporet.
Jeg bruger et simpelt multimeter, som skal stilles på enten DC eller AC , så på den måde kan jeg se forskellen.
Jeg har 3 lokomotiver, som selvfølgelig er MFX, men det ene starter med lys og lyd, bare der er strøm på sporet, og det virkede.

Jeg kunne slukke og tænde for strømmen, via software, så langt-så godt.

Det kunne være fedt hvis jeg på sigt kunne finde en måde at koble en mobile station2 på det her, jeg har selv 2 af dem.

Jeg skal have fat i en DCC signal dekoder, og senere en DCC tog dekoder, for at se om det virker, og for at komme i gang med software.

Jeg skal nu have styr på hvordan det ser ud med Marklin tog og DCC dekodere, for havde lige fokuseret på MFX.
Men at kunne styre det selv, via eget software / hardware på en RPI2, betyder mere for mig, så nu må jeg zoome ind på DCC Wink

Jeg har fået fat på DCC dokumentation osv. så når jeg er færdig med lejligheden, har jeg mere tid.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Hej igen

Jeg skulle lige sætte min lejlighed i stand, og fik en grim allergi mod konseveringen i vand baseret maling !! (søg på "maling MI allergi" hvis du vil vide mere )

Men er nu frisk igen og har brugt en del tid på at finde ud af det her med DCC ... 

Indtil videre må jeg erkende at jeg ikke kan få det til at virke :( 

Jeg har købt en "switchpilot" DCC dekoder fra ESU, som virker fint med Marklin mobile station, også programering af udgange,

men jeg kan ikke få nogen reaktion fra den når jeg bruger RPI2->Gertbot kort og dets (ultra simpel) software.

Enten virker det bare ikke, eller også er jeg helt forkert på den ... 

Mit umiddelbare problem er den commando streng jeg skal sende ud.

Med det simple software der fulgte med gertbot, skal jeg kun selv udfylde de 2 bytes det drejer sig om.

Selv om jeg skrev et program der kørte et fuldstændig sindsygt loop med alle muligheder 0x0000 - 0xFFFF (00000000 00000000 - 11111111 11111111)

så var der ingen reaktion Sad

Alt det her er langt fra det jeg normalt roder med, som nok fremgår tydeligt, men jeg giver ikke op (endnu) Smile

Jeg tror min dekoder har adresse 1 og 1-4 udgange (plus 2. adr til servo)

Som jeg forstår det så er det CV1 - CV3 - CV4 - CV5 - CV6 - CV9 jeg skal "rode" med.

Første dekoder og udgang 1 er det jeg skal have en reaktion fra.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.594

PB

ESU dekoderen er ikke en "DCC dekoder", den kan også MM og er dermed en multiprotokol dekoder.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Spändende projekt, men virker en smule ustrukturet indläg.

Pröv at starte her http://www.nmra.org/dcc-working-group så du forstår den protokol du forsöger at emulere/kommunikere med.

Udfra dit indläg sidder jeg med den tanke at du ikke kender din adresse på switchpilot, det er ligesom grundprincippet i at tale til/med den. I övrigt er der en del parametre du skal sötte udover adressen hvis du vil tale DCC/Railcom med den.

Et sindsygt loop med alt muligt er jo ikke vejen frem. Grib opgaven systematisk og metodisk an så vil det gå bedre.

1. Få fastlagt din adresse

2. Du skriver "virker fint" hvad er virker fint ? en servo, sporskifte relämotor eller ?? hvilken port sidder den på ? Din adresse er måske ikke 1 som du tror

3. Brug den korrekte adresse og manipuler med andre bits i stedet...

4. Bruger selv både switchpilot og switchpilot servo der ikke er helt ens som man kunne tro, förste gang var ikke helt "lige ud af landevejen"

Har du evt et link til Gerbot's DCC software ?

 

 

 

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

0x8008 er adr på den dekoder som han har lavet et DCC eksempel med, og som virker for folk, bare ikke mig. (mit udstyr)

0x8008 = 10000000 00001000

unsigned char byte1 = (0x8008>>8) && 0xFF ...... // 0x80 MSB 10000000

unsigned char byte2 = (0x8008) && 0xFF ............ // 0x08 LSB  00001000

Det skulle skifte i en retning

byte2 | 1 = 0x09

skulle så skifte tilbage igen

Jeg har prøvet struktureret fremgangsmåde, men når det fejler må alternative metoder afprøves Laughing out loud

Du har fuldstændig ret i at jeg ikke umiddelbart kender min dekoders adresse, men når jeg bruger marklin mobile station så ligger skiftespor på 1 hvilket vil sige at adr burde være 1 på dekoderen.

Altså som jeg forstår det.

Dekoder adr LSB skulle være i CV1 og MSB i CV9

Så jeg formoder at værdien i CV1 = 1 og CV9 = 0 (jævnfør manual)

Kort fortalt så skal jeg i første omgang finde ud af de 2 bytes og få en reaktion fra dekoderen, før jeg kan fortsætte med forståelsen da det ikke virker som jeg troede jeg havde forstået det ....

I gertbot ser en hex streng sådan her ud : a0 19 0c f2 80 08 00 00 00 50 som indeholder de 5 bytes (2-5) som DCC max skulle kunne håndtere (mærket med fed) resten er til gertbot kortet selv

Da der kun skal bruges 2 bytes til mit eksempel og det eksempel han selv giver, så burde det jo ikke være så svært .... hehe Tongue

http://gertbot.com 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Snuden

Underbetalt kontorsmølf

Haderslev

Indlæg: 590

PB  Blog

Hvis du anvender hans eksempel-kode uden at modificere den virker det så?

Er de 80 08 00 00 00 alt hvad du sender ud på sporet, ingenting før eller efter?

__________________

MVH

Morten Strårup

K.P.E.V i Sønderjylland og Nordslesvig 1908 - 1914. DSB epoke 3. Min egen fantasibane: Det Kongelige Sønderjydske Jernbane Selskab KSJS fra 1920 til 1985. Råstoftransporter via jernbanen.

Yngste deltager i Peters garage. - Medlem af MERG.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Han har lavet en lille GUI demo med 3 tog, 4 skiftespor og 4 signaler og en video hvor han viser at det virker,
den adr han bruger er den jeg nævnte 0x8008, men det virker ikke her.

Det du ser som om jeg modificerer den adr er bare en måde at gøre 0x8008 til et binært format som kan sendes, som 2 bytes.
Det samme gør han i sin egen kode, og er måden at gøre det på i eget software Smile

Så er der en debug GUI hvor man kan styre motore osv. men også DCC, hvor man kan taste hex værdier ind, og det er den jeg bruger til at teste med.

DCC generale format er:  "Preamble" - "Packet Start Bit" - "Address Data Byte" - "Data Byte Start Bit" - "Data Byte" - "Packet End Bit"

Men gertbot kortet laver selv de data som udgør DCC formatet, så jeg selv, kun skal tænke på de 2 til 5 bytes som en DCC pakke skal /kan indeholde.

Jeg kommer tilbage hvis jeg en dag får gang i noget brugbart Smile

Tak for kommentarer og hjælp.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Jeg fik det til at virke, også i mit eget software Laughing out loud

Jeg havde forstået DCC formatet rigtigt, det var den måde jeg sendte det til gertbot kortet på, som var forkert.

Den åndsvage kommando jeg har ledt efter var 0x81F8 og 0x81F9  haha  det skifter fra side til side på skiftesporet på dekoder adr 1.

Så nu skal jeg endelig i gang med at bygge modelbane, og styring Smile

En raspberry pi2 kan have 4 x gertbot kort på sig, og hvert gertbot kort kan have 4 DCC udgange, 16 i alt, hver på 2.5 A.

Det skulle være muligt at få op til 10A på een gang , hvis nødvendigt.

Så til den pris og med de muligheder , så er det jo en fed løsning for den kreative hjemme fusker Laughing out loud
Husk der er fuld hd tv udgang via hdmi og det kører en fuld linux desktop, hvor jeg faktisk udvikler softwaret på ....
Jeg styrer RPI via remote desktop fra min bærbare.

Og skulle man iøvrigt, lige stå og mangle noget motor styring, så kan man bare ændre nogle udgange på gertbot til det .....

Nu skal jeg så bare have fat i noget mere udstyr der kan styres af dekodere, så jeg kan få gode ide'er til mit software :D 

 

At styre tog er en del mere kompliceret, men burde ikke være noget problem , jeg skal bare have et tog til dcc og 3 spor.
Fik købt et skod tog i en starter pakke som jeg ikke har nogen problemer med at lave om til dcc, så der er masser at gå i gang med nu.

Jeg vender tilbage, når der er noget at komme med Wink

 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

RocRail kan köre på raspberry PI

http://wiki.rocrail.net/doku.php

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Jeg kan ikke umiddelbart se at Rocrail supporter gertbot kortet. Men tak for info.

Men det betyder ikke noget, for mit projekt er jo, at lave noget DCC software til Gertbot kortet Wink

Men jeg studerer selvfølgelig de forskellige slags software til modelbaner for at få nogle idé'er.

Jeg er ikke engang nået til de indgange der er på gertbot, som jeg skal forsøge at få til at være tilbagemeldinger.
De bruges bla til endstops for motorere osv. så gode muligheder tror jeg Smile

Jeg er klart til så meget gør-det-selv stuff som muligt, dels for at spare penge men også fordi det er sjovt.

Jeg har alle skinner, men mangler alt det sjove elektronik, der kan styres digitalt Wink

Model banen skal jo også fyldes med ting der kan styres fra gertbot kortet af.

Alt det jeg drømte om da jeg var en lille knægt, med en 8 tals marklin bane Laughing out loud

Men første del-projekt bliver spor tilbagemelding, bremsesystem, skiftespor og signaler.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nucleus

Indlæg: 10

PB

Jeg fik købt mig en lokpilot dcc decoder og slagtede et markling lokomotiv, som var fra et billigt startsæt, og skraldespanden værdig,
men som dog fik en betydningsfuld rolle alligevel, som test tog for DCC dekoder Wink

Jeg har nu fået styr på det, og kan programmere CV'er, styre tog og dekoder på anlægget.
Jeg har købt servo, lys, signal m.m og kan få det hele til at virke, også de 2 adresser i Switchpilot 2.0 , som giver 4 udgange + 2 servo udgange.

Købte også en extension til switchpilot, men det var nok et fejlkøb da den ikke havde sin egen adresse , men så lærte jeg lidt om de forskellige dekoder typer :) 
Men mon ikke jeg med tiden finder brug for den også.

Så nu er jeg i fuld gang med at udvikle software, som selvfølgelig kommer til at tage tid. 
Jeg starter med en god grobund, så det er let at ændre / udbedre med tiden.
Jeg har faktisk oprettet en hjemmeside dccbot.dk  (dcc og gertbot) i går aftes, hvor jeg vil beskrive mit projekt af hensyn til andre RPI-gertbot-dcc nørder derude Wink
(tom i øjeblikket)

Nu er jeg så endelig nået til det sted, alle os nybegyndere har problemer med ..... layout :D 
Jeg har den typiske 240 cm x 125cm plade at bygge på, som kan ses på første indlæg her.

Jeg har fået købt for mange skinner i sin tid, da jeg havde den dobbelte plads, så det mangler jeg bestemt ikke.

Jeg ender hele tiden med et grund layout som er en "oval" bane med et "8 tal" inden i, som jeg så bygger videre på. 

Men sidder og tænker på om det er smart at lade den kunne køre i begge retninger samtidig, spor mæssigt. Altså det samme som en sløjfe. (dog uden behov for at ændre køre retning)
Jeg formoder at det netop er noget af det sjove, med styringen :D 

Tænkte også på at lave en linje til et tog der bare skulle køre frem og tilbage og vende retning ved hver ende. Igen for lidt sjov med styringen.

 Har i øvrigt ændret titlen på tråden så den passer bedre.

Glæder mig til jeg en dag kan køre med et tog Laughing out loud

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.