Picture

Sa 8101

Indlæg: 12

PB

Hjælp til windigipit

Hej der ude. Hjælp til op start af bane med windigipit .

Er igang med en bane på med en station men nu vil jeg høre hvor mange tilbage meldning punkter skal jeg havde på statione og hvor skal man sæt signal ved station nå man har windigipit. 

 

Skal man havde tilbagemeld før sporskift ved perron eller hvad gør man der skal kunne holde en ME og 5 vogn så perrorden er ca 250cm det er 3 skinne H0 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Smile I principet behøver du kun et punkt. Der hvor du vil have toget til at stoppe. Men med de spor længder du beskriver bruger jeg selv 3 punkter. Punkt 1 lige hvor toget køre ind på sporet. På det punkt bremse toget ned til den indstillede/ønskede fart. Så sænke farten yderlig på punkt 2 ca midt på sporet så toget stille køre til punkt 3 hvor det stopper. Det giver meget flydene og naturlig bremsning. Hvad signaler angår så sætter jeg mine for enden af sporet så det står foran det stoppede tog. Om det er realistisk er der nok andre der kan svare på. Har ikke undersøgt hvordan signaler skal stå i virkeligheden.

MVH Tommy

  

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 2 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Hej med dig

Windigipet, kan klare sig med 1 stoppunkt men som hovedregel så anvend flere tilbagemeldingspunkter, opdel hele din bane incl. din station i tilbagemeldings blokke, jeg har opdelt min bane i mange punkter, og det giver mange muligheder især med windigipet, hvis du har en station på en længde af 2.60 cm som det korteste ville jeg lave 4 blokke, og denne målestok ville jeg anvende hele vejen rundt. For at få dine tog til at køre så naturligt som muligt skal toget kunne nedsætte hastigheden inden det skal standse, det ser ikke godt ud at toget stopper med et stop hvor det bare stoppe pludseligt. Windigipet kan rigtig mange ting, det kan se frem til næste blok og hvis den er besat nedsætte hastigheden inden toget går i stop. Jeg selv har desværre fået sat nogen af mine signaler forkert da jeg brugte Itrain, et andet system til togstyring, så derfor var jeg glad for at have mange tilbagemeldingspunkter, da jeg skulle omplacere mine signaler, dette er gjort ud fra mindst 3 blokke til en standsning. Du skal i denne forbindelse huske at windigipet kun kan se en blok frem, og da du ikke har skrevet hvilke signaler du vil bruge kan du bare vende tilbage.

Men til noget meget væsentligere for at få toget til at kunne køre "korrekt" jeg tænker på hastighed, så bør du lade lokomotivet blive testet i properties, se i lokomotiv databasen, her laves testen og jeg har selv erfaringer med denne, dernæst kan du rette i profilen så toget også starter roligere, det giver en lækker kørsel.

Så god fornøjelse

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.