Picture

Lyne Preben

Selvstendig

Tarm

Indlæg: 29

PB  Hjemmeside

Cs2 programmering - Hjælp

Hej alle, jeg er ny bruger både af sporskiftet og Cs2 og har et problem som jeg håber nogen kan klare.

Jeg forsøger at lave en "togvej" som skal checke om et i forvejen i S88 defineret afsnit er besat eller frit, men jeg kan ikke få det til at fungere. Det virker på mig som om at den først reagerer når den pågældende port i S88 skifter status, og ikke bare reagerer efter hvilken status porten har. Hvis jeg f. eks. koder at hvis porten er "on" så skift xx, så skiftes xx selvom porten er "off" på det tidspunkt den pågældende "tigvej" aktiveres. Hvad gør jeg forkert?

Hilsen

Lyne Preben

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars LH

Ingeniør

Indlæg: 14

PB

Hej Lyne,

Mig bekendt indeholder CS2 memory funktionaliteten ikke anvendelsen af enten/eller betingelser. Hvis din S88 giver en positivt tilbage melding om en hændelse (spor besat) kan CS2 memory udføre en handling (sætte en togvej), men der eksisterer ingen handling i CS2 memeory, hvis hændelse ophører/ikke er indtruffet (spor ikke besat).

Det ville være meget brugbart hvis denne enten/eller kondition kunne anvendes på CS2, men jeg tror der skal ekstern logik til det, f.eks, en PC.

Mvh

Lars

__________________

Dansk Epoke 3 og 4 - Märklin HO - Digital - K-skinner - Fast og modul anlæg

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Hej Lars

Det har du ikke ret i.

CS2 med opdatering 3.7  eller højere indeholder mulighed for både positive og negative betingelser. Ja, oven i købet mulighed for at opsætte flere betingelser. Det er således muligt at etablere en sporplanpult efter DSB forbillede, med togvejssikring.

Det er imidlertid ikke muligt for mig på to-linjer i den tråd at forklare, hvordan det skal gøres. Desværre kan jeg ikke komme på et sted, som jeg kan henvise til, hvorfor jeg håber på, at andre i dette fora måske kan hjælpe. Men det er muligt!

De bedste hilsner

Gert

Like 1 kan lide
Top

Picture

Lyne Preben

Selvstendig

Tarm

Indlæg: 29

PB  Hjemmeside

Hej Gert,

Tak for din tilbagemelding. Jeg kender (og anvender) selv funktionen "positiv/negativ" status i S88, og den er super simpel at bruge. Det jeg vil opnå er at sætte en togvej ud fra om et spor er besat eller ej, med andre ord finde et frit spor, og derefter sætte en togvej til det pågældende spor.

Preben

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

 

Hej Preben

Jeg har nu givet mig tid til at lege med CS2'eren og kan kun bekræfte, at betjener du togvejen via togvejstasten, så bliver betingelserne ikke respekteret. Dette gælder desværre også, hvis togvejen stilles i sporplanen via togvejssymbolet. Hvorimod betingelserne respekteres, hvis togvejen stilles via en ekstern kontakt tilsluttet S88.

Jeg vil mene, det er en fejl, som Märklin har begået, hvorfor jeg vil foreslå dig at skrive til Märklin og spørge, hvorfor betingelserne ikke respeteres ved brug af togvejssymbolet. Så er der håb for, at det bliver rettet i en kommende opdatering.

Hilsen Gert

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frank F

Vamdrup

Indlæg: 569

PB  Hjemmeside

Hej Lyne

Prøv at kigge lidt på disse PDF-filer hvor du kan finde Info om s88 og anvendelse :

http://medienpdb.maerklin.de/produkte/pdfs/Schalten%20und%20Steuern%20mit%20der%20CS2%20Stand%202013.pdf

medienpdb.maerklin.de/produkte/pdfs/Detailpraesentation_Maerklin-CS2.pdf

http://www.scoty.de/schattenbahnhof.pdf

http://www.thkas-moba.de/s88.pdf

Det kan være du finder noget du kan bruge.

 

 

__________________

• CS3+ ( SW 2.5.2 ) • CS2 60215 ( SW 4.3.0 ) • MS2 60653/57 ( SW 4.13 )
• MDT V3.6.0 • HW : 60971/60970/60801
• ESU LOKPROGRAMMER ( SW: 5.2.6 )
• ESU-HW: 53451 / 53900 / 53901

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lyne Preben

Selvstendig

Tarm

Indlæg: 29

PB  Hjemmeside

Tak for dit svar, så ved jeg da at jeg ikke er helt gal på den, Jeg har gjort som du sagde - skrevet til Märklin og beskrevet problemet, så må vi jo se om de overhovedet reagerer. Det eneste jeg ville var blot at kunne finde et ledigt spor på min skyggebanegård, men det kan jeg åbenbart ikke. Surt show,

Preben

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Hej Preben

Det kan du godt, men på en anden måde, end du først havde tænkt dig.

Du kan vælge udgaven, vor du ved hjælp af S88 og et layout af den skjulte banegård kan stille spor til et frit spor.

Du kan også vælge en automatisk udgave.

Det gøres ved at have indkørselssignal til den skjultebanegård. Signalet stilles af "Memory/togvej" ved, at det via S88 går på rødt når alle spor er besatte.

Du vælger at fylde sporene op ved, at det tog, der ankommer til banegården stiller sporskift (togvej) via S88, når det når stoppunktet. Togvejene vælges efter tur men kun indtil, der kan stilles en fri togvej (ubesat spor).

Det kræver lidt tænkearbejde, men det kan lade sig gøre. Så her er lidt til julen.

Hilsen Gert

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lyne Preben

Selvstendig

Tarm

Indlæg: 29

PB  Hjemmeside

Märklin har endnu ikke svaret på min henvendelse, men j Smile eg har selv fundet løsningen. Det hele har med det lille "Ikon" EXT, som findes lige til højre for ikonet for positiv/negativ på cs2. på det nye skærmbollede hvor du kan angive om status på et bestemt sporafsnit skal værefrit/besat, for at en handling skal udføres. (Der kan i øvrigt angivet uendeligt mange forskellige kriterier), Herefter er det kun et spørgsmål om at lade togvejet stille afh. af hvilke(t) spor som er ledigt, og hvis alle er optaget, så endet stoppe eller køre udenom,

Igen vil jeg gerne takke alle for de svar/kommentarer der har været på mit indlæg.

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Hej Lyne

Selvom du har fundet en løsning, vil jeg ikke undlade at fortælle om en mulighed, der er ved brugen af CS2's layout. Hvis du i layoutet indlægger en S88 kontakt, så kan denne, som du allerede ved, stille togvej på betingelser. Det gælder imidlertid også, hvis du alene betjener "kontakten" på layoutet. D.v.s. at du ikke behøver, at lade toget udløse togvejen på de givne betingelser, men kan gøre det manuelt, som du indledningsvis ønskede det. Desværre kan du ikke selv bestemme farven og symbolet på "kontakten".

Det må vi få Märklin til at rette i en kommende revision.

Hilsen

Gert

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.